Asya borsasında hangi ülkeler bulunuyor?

Arşiv
Arşiv

Dolar kurunun Asya piyasalarının açılışıyla artışa geçmesi herkesin dikkatini çekti. Peki Asya piyasasında hangi ülkeler yer alıyor? Asya piyasası saat kaçta açılıyor?

Doların dün gece aniden artışa geçmesiyle Asya piyasaları merak konusu oldu. Peki Asya piyasalarında hangi ülkeler bulunuyor? İşte detaylar...

Avrupa, Asya ve Amerikan borsalarının küresel anlamda ekonomik etkileri olabiliyor. İşte bu etkiyle birlikte Dolar/TL Asya piyasalarının açılışında ilk işlemlerde 8,47'ye kadar yükseldi.

Asya piyasalarında hangi ülkeler var?

Asya piyasaları Çin, Japonya, Rusya, Tayland, Singapur, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar borsaları içine alan ülkelerden oluşuyor.

Küresel anlamda önemli bir yeri olan Asya borsaları ve endekslerine yatırım yapanlar her geçen gün artıyor.

Bazı Asya borsalarının açılış saati

Çin Borsası : 04:30-11:00

Japonya Borsası : 04:00-10:00

Hong Kong Borsası : 04:30-11:00


Maliye Bakanı Elvan: Kesinlikle taviz yok

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir tavizin kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi. Elvan yaptığı açıklamada, "Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır" dedi.

Kurlar ilk tepkilerin ardından gevşedi ve dolar kuru 7,82 lira seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 9,30 seviyelerinde seyrediyor.

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı dün illikit piyasada yüzde 16'yı aştıktan sonra bu sabah itibarıyla yüzde 11.5 seviyesinde. Dolar/TL karar öncesi Cuma günü son işlemlerde 7.2185 seviyesindeydi.

Borsa İstanbul'da işlemler iki kez durduruldu

Borsa İstanbul, yeni haftaya sert düşüşle girdi. BIST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle 1.427 puandan başladı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 8'i aşan düşüş kaydetti.

Borsa İstanbul'da son dakika haberine göre, düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla işlemler geçici olarak durduruldu. Saat 10.30 itibari ile durdurulan işlemler yeniden başladı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, VİOP'ta işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylarda 10.30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. " ifadeleri kullanıldı.

Saat 10.38 itibariyle kaybın yüzde 7 olmasıyla işlemler ikinci kez durdu. Durdurulan işlemler 11.08'den itibaren yeniden başladı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >