Atarlı giderli şarkılardan çok uzakta, sevgi pıtırcığı sözleriyle içinizi ısıtacak Oya Bora

Bir zamanların efsane sesi Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu, şimdilerde magazin dünyasından çok uzakta mütevazı bir hayat yaşamaya devam ediyor.
Bir zamanların efsane sesi Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu, şimdilerde magazin dünyasından çok uzakta mütevazı bir hayat yaşamaya devam ediyor.

Özellikle popüler kültüre maruz kalmış gençlerin dinlediği atarlı giderli şarkılardan çok daha uzakta, içinizi sevgiyle ısıtacak 80'lerin birbirine en çok yakışan çifti Oya Bora.

Şimdilerde birkaç 45'lik eğlence mekanlarının yanı sıra, nostaljik kafelerde de sıkça şahit olduğumuz o sımsıcak şarkıların sahibi Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu çiftinden oluşan grup, Grup Denk adıyla 1987'de piyasaya girer.

2007 yılında sahneye döndüler

                                    
                                    
                                    2007 yılında yeniden konser veremeye başlayan grup, Süper Baba dizisindeki Bana Bir Masal Anlat Baba şarkısıyla hayranlarının kalbinde büyük yer edindi.
2007 yılında sahneye döndüler 2007 yılında yeniden konser veremeye başlayan grup, Süper Baba dizisindeki Bana Bir Masal Anlat Baba şarkısıyla hayranlarının kalbinde büyük yer edindi.
Kuşadası Altın Güvercin 

                                    
                                    
                                    İlk büyük başarıyı 1987 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda seslendirdikleri "Tasvir-i Şikayet" adlı şarkıyla elde etmişlerdir. Bu şarkı yarışmada 5. olup Çiğdem Talu Özel Ödülü'nü kazanmış ve kısa zamanda popüler olmuştur.
Kuşadası Altın Güvercin İlk büyük başarıyı 1987 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda seslendirdikleri "Tasvir-i Şikayet" adlı şarkıyla elde etmişlerdir. Bu şarkı yarışmada 5. olup Çiğdem Talu Özel Ödülü'nü kazanmış ve kısa zamanda popüler olmuştur.
Grup 1992'de Oya Bora oldu

                                    
                                    
                                    
	1992 yazında çıkardıkları "Seni Bana Yazmışlar" adlı albümde ilk kez Grup Denk yerine "Oya-Bora" adını kullandılar.  Bu albümden "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni" ve Goran Bregoviç'in Çingeneler Zamanı film müziğine Türkçe söz yazarak seslendirdikleri "Sevmek Zamanı" adlı şarkılarıyla en popüler dönemlerine ulaşmışlardır.
Grup 1992'de Oya Bora oldu 1992 yazında çıkardıkları "Seni Bana Yazmışlar" adlı albümde ilk kez Grup Denk yerine "Oya-Bora" adını kullandılar. Bu albümden "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni" ve Goran Bregoviç'in Çingeneler Zamanı film müziğine Türkçe söz yazarak seslendirdikleri "Sevmek Zamanı" adlı şarkılarıyla en popüler dönemlerine ulaşmışlardır.
1987 Eurovision 

                                    
                                    İkili ilk kez 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda  Melih Kibar'ın bestesi Paydos ile katılarak 2. olmuşlardır.
1987 Eurovision İkili ilk kez 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Melih Kibar'ın bestesi Paydos ile katılarak 2. olmuşlardır.
Albümleri

                                    
                                    
                                    Seninle Beraberim (Akvaryum) (1987)

 Tiryaki (1990)

 Seni Bana Yazmışlar (1993)

 Saraylı  (20 Aralık 1994)

 Aşk, İhanet 14 Mayıs 1997)

 Aşk Güzel Şeydir & Adı Aşk Olsun (17 Nisan 2014)
Albümleri Seninle Beraberim (Akvaryum) (1987) Tiryaki (1990) Seni Bana Yazmışlar (1993) Saraylı (20 Aralık 1994) Aşk, İhanet 14 Mayıs 1997) Aşk Güzel Şeydir & Adı Aşk Olsun (17 Nisan 2014)
5 albüm çıkardılar 

                                    
                                    
                                    Çift 1987'de Grup Denk adlı topluluğu kurdu, "Grup Denk" daha sonra Oya-Bora adını aldı. Toplam 5 albüm çıkaran grup, 1997 yılından bu yana yeni albüm çalışması yapmadı.
5 albüm çıkardılar Çift 1987'de Grup Denk adlı topluluğu kurdu, "Grup Denk" daha sonra Oya-Bora adını aldı. Toplam 5 albüm çıkaran grup, 1997 yılından bu yana yeni albüm çalışması yapmadı.
Bora Ebeoğlu kimdir? 

                                    
                                    
                                    1962 doğumlu olan Ebeoğlu, sahneye çıktıkları yıllarda Oya Bora ile evlendi.
Bora Ebeoğlu kimdir? 1962 doğumlu olan Ebeoğlu, sahneye çıktıkları yıllarda Oya Bora ile evlendi.
Dublajlarından tanınıyor

                                    
                                    
                                    Çizgi film ve reklam dublajlarından yakından tanınan sanatçı, özellikle 90'Lı yıllarda dublaj çalışmalarına ağırlık verdi.
Dublajlarından tanınıyor Çizgi film ve reklam dublajlarından yakından tanınan sanatçı, özellikle 90'Lı yıllarda dublaj çalışmalarına ağırlık verdi.
Oya Küçümen kimdir?

                                    
                                    
                                    Mimar Sinan Üniversitesi Fransızca-İngilizce bölümü mezunu olan sanatçı, çocuk tiyatrolarında çalıştı ve müzikallerde oynadı. Müzik çalışmaları nedeniyle küçük yaşta başladığı seslendirme çalışmalarına 1985'te ara verdi.
Oya Küçümen kimdir? Mimar Sinan Üniversitesi Fransızca-İngilizce bölümü mezunu olan sanatçı, çocuk tiyatrolarında çalıştı ve müzikallerde oynadı. Müzik çalışmaları nedeniyle küçük yaşta başladığı seslendirme çalışmalarına 1985'te ara verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >