Atık malzemeden koronavirüs izolasyon sedyesi yaptılar

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları izolasyon sedyesi üretti
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları izolasyon sedyesi üretti

Erzurum'da hastane çalışanları koronavirüs hastaları için tamamen atık malzemelerden izolasyon sedyesi üretti. Sedyeyle virüs taşıyan bir kişinin, hastalığı çevrelerine bulaştırmasının önlenmesi planlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle karantina hastanesi olarak kullanılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin teknik birimi sorumluları Yalçın Temel, Mehmet Sadık Sonuç ile çalışanlar Yavuz Selim Ataç, Atakan Koçer, Zekeriye Aykut, Fatih Bulutlar, Selim Harurluoğlu, hastaların izolasyonlu bir şekilde taşınması için sedye yaptı

Atık malzemelerden üretildi

Hastanenin atölyesinde eski küvöz, veteriner eldiveni, şeffaf muşamba, demir profil, metal, emniyet kemeri, pvc boru kullanan 7 arkadaş, yaklaşık 16 saatte dört tarafı kapalı izolasyon sedyesi yaptı. Covid-19 hastalarının taşınırken dışarıyla bağlantısını keserek öksürüp, hapşırmaları halinde hastalığın çevredekilere yayılmasını önleyecek olan izolasyon sedyesinin yüzde 98'i tamamlandı. Sedye, havalandırma yapılmasıyla tamamlanacak.

Teknik elemanlar tamamen atık malzemeden üretti
Teknik elemanlar tamamen atık malzemeden üretti

16 saatte yüzde 98'i tamamlandı

Teknik birimde görevli, marangoz, kaynakçı, demirci, döşemeci, metalciden oluşan 7 arkadaş olarak izolasyon sedyesini tasarlayarak 16 saatte yaptıklarını belirten BEAH Teknik Birim Sorumlusu Yalçın Temel, başhekim Dr. Mahmut Avcı ve hastane müdürü Fatih Turan'ın talimatıyla çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Koronavirüs hastalarının izolasyonunda kullanılacak
Koronavirüs hastalarının izolasyonunda kullanılacak

Covid-19 hastalarının taşınma esnasında hapşırmaları, öksürmeleri sonucu mikrop ve virüsün bulaşmasını önlemek için sedyeyi tasarladıklarını anlatan Yalçın Temel, "Teknik birimde görev yapan 7 arkadaş izolasyon sedyesini tasarladık ve 16 saatte yüzde 98'ini tamamladık. Sadece havalandırma bölümü kaldı. Sedyeyi tamamen atık malzemelerden yaptık. Yaptığımız sedye ile Covid-19 hastalarını tamamen tecrit edeceğiz. Hapşırmadan virüs bulaştırma imkanı olmayacak. Yaptığımız sedye 20 kilo ağırlığında, şimdi bunun daha hafifini yapmak için çalışacağız" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >