Atv'nin iddialı dizisi final mi yapacak? Ünlü gazeteci köşesinde yazdı

8. gün
8. gün

Atv'nin en iddialı dizisi için final çanları mı çalıyor?

Atv'nin iddialı dizisi 8. Gün için final kararı gündemdeydi. Güçlü kadrosu ve farklı senaryosuyla büyük beklenti yaratan atv'nin iddialı dizisi 8. Gün, reytinglerde beklentilerin altında kalmıştı.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, geçen haftanın ardından 8. Gün dizisiyle ilgili bir yazı daha kaleme aldı. Koloğlu, dizinin final yapmayacağını ve kanalın yapıma sahip çıktığını belirtti.

İşte Sina Koloğlu'nun yazısı
Epey ses getirdi geçtiğimiz hafta yazdığım ‘8. Gün’ yazısı... Atv cephesinde bir burukluk vardı, ‘atv’nin izleyici profili’ cümlesine... Her kategoride ziyaret aldıklarını söylediler. Kanalın hâlihazırdaki gösterdiği dizilerle, ‘8.Gün’ çok farklı. ‘Bu tarz yapımlara alışkın olmayan bir izleyici profili’ cümlesi daha doğru olurdu. ATV’nin çıkışı riskli ve takdir edilesi bir hamle. Duyumlarım kanalın, dizinin arkasında duracağı yönünde... Gün değişikliği görülmüyor, direnecekler. Bu karar dizinin  aleyhine dönecek. Kanal yöneticileri kıpırdanma olacağına inanıyor.
İşte Sina Koloğlu'nun yazısı Epey ses getirdi geçtiğimiz hafta yazdığım ‘8. Gün’ yazısı... Atv cephesinde bir burukluk vardı, ‘atv’nin izleyici profili’ cümlesine... Her kategoride ziyaret aldıklarını söylediler. Kanalın hâlihazırdaki gösterdiği dizilerle, ‘8.Gün’ çok farklı. ‘Bu tarz yapımlara alışkın olmayan bir izleyici profili’ cümlesi daha doğru olurdu. ATV’nin çıkışı riskli ve takdir edilesi bir hamle. Duyumlarım kanalın, dizinin arkasında duracağı yönünde... Gün değişikliği görülmüyor, direnecekler. Bu karar dizinin aleyhine dönecek. Kanal yöneticileri kıpırdanma olacağına inanıyor.
8. Gün dizisinin konusu
Bahar, zeki, hayat dolu, neşeli bir kızdır. Zenginlik içinde büyümüştür. Kocasıyla birlikte mutlu bir hayatı varken bir gün her şey tersine döner. Agna Şirketi’nde yazılım mühendisi olarak çalışan annesi Şehnaz öldürülmüştür. Bahar güvenli hayatından karanlık bir dünyaya savrulur.
Annesini öldürenler, bilmediği bir nedenden dolayı şimdi Bahar’ın peşindedir. Bahar, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da annesinin cinayetinin ardındaki sır perdesini aralamaya çalışır. Sürprizlerle dolu bu serüvende yolu ummadığı biriyle kesişir. Eli kanlı bir mafya eskisi olan Hayati’yle işbirliği yapmak zorunda kalır. Bu zorunluluk zamanla ikisininde hiç hesaba katmadığı kuvvetli bir bağa dönüşür. Bu bağ adeta iki farklı dünyanın çarpışması gibidir. Hayati, Bahar sayesinde içindeki temiz duyguları keşfederken Bahar ise kendi karanlık tarafıyla yüzleşir.
8. Gün dizisinin konusu Bahar, zeki, hayat dolu, neşeli bir kızdır. Zenginlik içinde büyümüştür. Kocasıyla birlikte mutlu bir hayatı varken bir gün her şey tersine döner. Agna Şirketi’nde yazılım mühendisi olarak çalışan annesi Şehnaz öldürülmüştür. Bahar güvenli hayatından karanlık bir dünyaya savrulur. Annesini öldürenler, bilmediği bir nedenden dolayı şimdi Bahar’ın peşindedir. Bahar, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da annesinin cinayetinin ardındaki sır perdesini aralamaya çalışır. Sürprizlerle dolu bu serüvende yolu ummadığı biriyle kesişir. Eli kanlı bir mafya eskisi olan Hayati’yle işbirliği yapmak zorunda kalır. Bu zorunluluk zamanla ikisininde hiç hesaba katmadığı kuvvetli bir bağa dönüşür. Bu bağ adeta iki farklı dünyanın çarpışması gibidir. Hayati, Bahar sayesinde içindeki temiz duyguları keşfederken Bahar ise kendi karanlık tarafıyla yüzleşir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >