Audi, ilk elektrikli spor otomobilini 2020'de piyasaya sürecek

e-tron
e-tron

Volkswagen grubunun diğer markalarında olduğu gibi Audi de elektrikli otomobil dönüşümünü resmen başlattı. Firma, Audi Sport amblemini taşıyan ilk elektrikli spor aracını 2020'de satışa sunmayı planlıyor

Volkswagen, sahip olduğu tüm markalarla birlikte 2025'e kadar 20'den fazla prizli hibrit ve elektrikli otomobil piyasaya sürecek. Yeni nesil VW otomobillerinin önemli bir bölümünü oluşturan bu araçlar, son dönemde birer birer detaylanıyor. Bu defa Audi cephesinde geliştirme çalışmaları devam eden elektrikli spor otomobilden haberler gelmeye başladı.

Gelecek yıl Bugatti'nin başına geçecek olan Audi Sport bölümünün müdürü Stephan Winkelmann, Autocar sitesine verdiği röportajda markanın elektrikli otomobil planına açıklık getirdi. Spor araba kategorisindeki ilk Audi elektriklisinin 2020 sonunda satışa hazır olacağını belirten yönetici, tüketicileri çoğunluğunu SUV modellerin oluşturduğu bir araç filosunun beklediğini dile getirdi.

Audi e-tron Sportback'in üretimi 2019'da başlayacak

Öte yandan firmanın birçok kez konsept olarak karşımıza çıkan Audi e-tron Sportback çözümü 2019'da seri üretime girecek. Çift elektrik motorla 429 beygir güce ulaşabilen SUV otomobil, 95 kW kapasiteli batarya sayesinde 500 kilometreden fazla menzil sunabilecek. Jaguar I-Pace ve Tesla Model X başta olmak üzere çok güçlü rakiplerle mücadele edecek olan aracın Audi'nin yeni nesil otomobil ailesine öncülük etmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >