Audi, yeni nesil otonom araçları Çin'de test etmeye başlıyor

Volkswagen
Volkswagen

Audi, Çin'de 400 bin kişinin yaşadığı bölgede sürücüsüz otomobilleri test etmeye başlıyor.

Bu bölgede otonom testleri için toplam 80 km'lik bir yol var. Testlerin tamamı burada gerçekleştiriliyor.

Üstelik yalnızca Volkswagen değil diğer birçok otomobil üreticisi de bu bölgeyi kullanıyor.

Volkswagen Grubu, Çin'in Hefei şehrinde sürücüsüz araç filosunu test etmeyi planlıyor. Alman otomobil üreticisinin birinci sınıf elektrikli crossover modeli olan Audi e-tron, şehrin Haicheng bölgesinde bu sistemi hayata geçiriyor. Şu anda proje için toplamda 10 tane elektrikli otomobil ayrılmış durumda. Ama zaman içinde sayının artması bekleniyor.

Otonom araç testleri için 80 km'lik uygun bir yol bulunuyor.

Çin'deki bu bölge zaten otonom araç geliştiren şirketler için epey tercih ediliyor. Volkswagen de e-tron modeliyle birlikte burada testlere başlıyor.
Çin'deki bu bölge zaten otonom araç geliştiren şirketler için epey tercih ediliyor. Volkswagen de e-tron modeliyle birlikte burada testlere başlıyor.

Aslına bakılırsa Haicheng bölgesi otonom araçların test edilmesi için epey uygun bir yer. Bu sebeple Audi haricindeki birçok şirket de benzer adımlar atmak istiyor. Toplamda 400 bin kişinin yaşadığı bu bölgede 80 kilometrelik bir yol tamamen otonom araçların kapsamlı şekilde test edilmesini sağlıyor.

Çin, sürücüsüz otomobil teknolojilerinin geliştirilmesi için gittikçe kalabalıklaşan kritik bir pazar. Yeni otonom araç geliştiricileri arasında Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance destekli WeRide bulunuyor. Baidu da dahil olmak üzere ülkenin teknoloji alanındaki en büyük isimleri bu bölgeyi tercih ediyor.

Otonom test sürüşü yapmak isteyen bölge halkı da Volkswagen'in özel olarak geliştirdiği bir uygulama vasıtasıyla otomobilleri çağırabiliyor. Bölgenin müsait olması otomobillerin burada rahatça test edilebileceği anlamına geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >