Audi'nin Tesla Model S rakibi elektrikli süper otomobili 2020'de satışa çıkacak

E-Tron Quattro
E-Tron Quattro

İlk tam elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanan Audi, Tesla Model S'e rakip olacak elektrikli spor aracı E-Tron GT'nin 2020'de üretilmeye başlayacağını duyurdu.

Porsche'nin öncülük ettiği elektrikli spor otomobil dönüşümüne rakiplerinden daha avantajlı başlayan Audi, Mission E ile aynı platformu kullanacak sedan elektriklisinden yeni detaylar paylaştı. Almanya'nın Neckarsulm şehrinde üretileceği açıklanan araç, 150 kW hızlı şarj teknolojisiyle yarım saatten kısa sürede uzun yola çıkmaya yetecek kadar enerji depolayabilecek.

Dört kapılı sedan otomobil, büyük ihtimalle donanım özellikleri bakımından Porsche Mission E ile ciddi benzerlikler gösterecek. 2020'nin başında üretilmeye başlayacak araca E-Tron GT adı verilmiş. Bu model, Audi'nin 2025'e kadar piyasaya sürmeyi taahhüt ettiği 25 tam elektrikli veya hibrit otomobil filosu içerisinde kritik bir yere sahip olacak.

E-Tron Quattro sene sonunda satılmaya başlayacak

Grand Tourer modelinden önce Audi hayranlarını firmanın ilk tam elektrikli aracı karşılayacak. 3 elektrik motoruyla toplam 430 beygir güç üretebilen E-Tron Quattro, sene sonunda satışa çıkmış olacak. 80 bin avro başlangıç fiyatıyla doğrudan Jaguar I-Pace ve Tesla Model X'in rakibi olacağını gösteren elektrikli SUV, Brüksel'de üretilecek. A1'in üretimini Seat'a ait bir fabrikaya veren ve yine Brüksel fabrikasından çıkan Q3'ü ise Macaristan'daki tesislerine taşıyan Audi, bu önemli araç için mevcut üretim sisteminde yer açmış oldu. Segmenti için makul sayılabilecek bir fiyattan alıcı bulacak olan E-Tron Quattro, 500 kilometreye kadar tek şarjla seyahat imkanı sunacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >