Avlu dizisine yurt dışından övgü: Türkiye uyarlama konusunda başarılı

Avlu dizisinin 3. sezon akıbetinin ne olacağı ise henüz belirsiz.
Avlu dizisinin 3. sezon akıbetinin ne olacağı ise henüz belirsiz.

Star TV'nin başarılı yapımlarından biri olan Avlu dizisi yayınlandığı günden itibaren reyting rekortmeni oldu. Avusturalya'da yayınlanan Wentworth dizisinin bizdeki uyarlaması olan Avlu konusuyla dikkat çekiyor. Diziyi yayınlayan Foxtel kanalı Wentworth ile ilgili olarak 20 yeni bölüm için anlaşma yaptı. Avusturalya'da yayınlanan Wentworth dizisinin senaristi ise yaptığı bir konuşmada Avlu'dan bahsederek, ''Türkiye’de her hafta bir numara hem de 90 dakika'' dedi.

Star TV'nin başarılı yapımların biri olan Avlu dizisi, konusu ve kadrosuyla seyircinin beğenisini kazanmayı başardı. 2 sezondur devam eden ve severek izlenilen dizi ile ilgili ise şiddet sahnelerinden dolayı RTÜK'e şikayetler olmuştu. Başrollerinde Demet Evgar'ın oynadığı Avlu dizisinin 3. sezon akıbeti hala tartışılırken dizi ile ilgili yurt dışından övgüler geldi.

Avlu dizisine övgüler

Gazeteci Sina Koloğlu'nun haberine göre,

Foxtel kanalı veWentworth ekibi bir basın toplantısı yaptı. Projenin uluslararası başarısının konuşulduğu toplantıda dört ülkede uyarlamasının çekildiği belirtildi. Wentworth dizisinin senaryo sorumlusu Jo Porter ise konuşmasında Türkiye’ye özel bir yer ayırarak Avlu'dan bahsetti. Porter;

  • ''Yapımın dört ülkede uyarlaması yapılıyor. Türkiye’de 90 dakika yayınlanmasına rağmen, her hafta bir numarada. Uyarlama konusunda Türkiye gerçekten çok başarılı'' ifadelerini kullandı.

Koloğlu yazısının devamında, Kadın ve Anne dizilerinden de bahsederek,

''Aynı şekilde Japon Nippon TV her uluslararası platformda Anne ve Kadın dizilerinin başarısını yere göğe sığdıramıyor. Avlu bizim izleyici için, Bu tuttu, benzerlerini yapalım denilebilecek bir dizi değil. Yani çok zor bir işi başardılar'' dedi.

Demet Evgar.
Demet Evgar.

Başrol oyuncularından birisi diziden ayrıldı

Hülya Gezer ile Şafak Bal'ın yönettiği dizinin 39. bölümünde flaş bir ayrılık yaşanacak. Dizinin öne çıkan karakterlerinden 'Murat Ünal'ı canlandıran Kenan Ece, 'Avlu'ya veda etti. Avlu dizisi yeni bölümleri ile ekrana gelmeye devam ediyor.

Kenan Ece.
Kenan Ece.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >