Avrasya Tüneli'nden ilk geçiş Cumhurbaşkanı'ndan

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nde heyecanla beklenen 'ilk otomobil yolculuğu' gerçekleşti.​​ 20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nde sona yaklaşılıyor. 20 Aralık'ta açılacak dev projede asfalt çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'ın kullandığı makam otomobilinde yanında Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunduğu görüldü.

Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi Avrupa'dan Asya Kıtası'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam otomobili ile gerçekleştirdi. Geçiş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan şantiye alanında bir konuşma yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve 2023 vizyonumuzla birlikte de hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza, özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı, o vahşeti yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde veren bütün milletime, ekranları başında bizi izleyen milletime inanarak söylüyorum. Burada bir şeyi daha söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da ben inanıyorum ki, millet olarak, milletçe en güzel cevabı, her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. Buna da inanıyorum. Şimdi de diyorum ki, 20 Aralık'ta inşallah açılışı yaparken (Avrasya Tüneli) sizlerle bir arada olacağız."

"Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar."

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrasya Tüneli geçişinden görüntüler






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >