Avrupa alarma geçti: Sekiz gözlü kara dul örümceği zehriyle ölüm saçıyor

Sekiz gözlü kara dul örümceği zehriyle ölüm saçıyor
Sekiz gözlü kara dul örümceği zehriyle ölüm saçıyor

Havaların ısınmasıyla ölümcül hayvanların tehlikesi artmaya başladı. Avrupa’da kara dul örümceği tehlikesinin başlamasıyla yetkililer ise vatandaşları uyararak önlem almalarını istedi. Karanlıkta yaşayan bu örümcek, zehriyle adeta ölüm saçıyor. Bir ısırığı sağlıklı bir insanı öldürebilir.

Türkiye’de kene ve yılan tehlikesinden sonra bu sefer Avrupa’da kara dul örümceği tehlikesi başladı. İngiltere’de başlayan bu tehlike Avrupa’nın diğer ülkelerine yayılma tehlikesi saçıyor. Bu örümceğin zehri ise sağlıklı bir insanı öldürmeye yetebilir.

Örümceğin zehri korku saçıyor

İngiltere’de havaların ısınmasıyla kara dul olarak bilinen örümcek türünün üreme hızları arttı. Sekiz gözü ve karanlık ortamlarda bulunan bu örümcekler insanların en ürküten örümcek türlerinde. Örümceğin zehri ise korku saçıyor.

Karadul örümcekleri Türkiye'de de bulunuyor

Karadul örümcekleri dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinmekte. Genelde Akdeniz ülkelerinde yaşıyorlar. Türkiye'de yaşayan türünün adıysa Akdeniz karadul örümceğidir. İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta kayıtlara geçmiş bir türdür.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >