😖Avrupa diken üstünde: İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

İtalya'da koronavirüs sebebiyle maske takan kadın- Arşiv
İtalya'da koronavirüs sebebiyle maske takan kadın- Arşiv

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 5’e yükseldiği bildirildi. 165 olan vaka sayısı ise 219’a çıktı. İtalya'da koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında Venedik Karnavalı’nın iptal edildi.AB, koronavirüsle mücadele için 230 milyon euroluk yardım paketini kabul etti.

İtalya’da koronavirüsü yayılmaya devam ediyor. Yerel medya, ülke genelinde virüse bağlı semptomlar sonucu yaşamını yitiren kişi sayısının 5’e yükseldiğini bildirdi. Hayatını kaybeden 5’inci kişinin Lombardiya bölgesindeki Caselle Landi kasabasındaki 88 yaşında bir kişi olduğu belirtildi. Öte yandan, 165 olan vaka sayısı da 219 olarak güncellendi.

Yerel kaynaklar, birkaç saat önce Bergamo kentinde 84 yaşında bir adamın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İtalya’da korona virüsü tedbirleri

İtalya’da Veneto Bölgesel Yönetimi Başkanı Luca Zaia koronavirüsüne yönelik alınan tedbirler kapsamında, renkli görüntülerin yaşandığı Venedik Karnavalı’nın iptal edildiğini duyurdu. 8 Şubat’ta başlayan Venedik Karnavalı’nın Salı gününe kadar sürmesi bekleniyordu.

Öte yandan İtalya Serie A’da dün oynanması planlanan 4 müsabaka, korona virüsü salgını nedeniyle ertelenmişti. Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki tüm spor etkinliklerinin askıya alınmasıyla bu bölgelerde oynanması planlanan maçlarınbaşka bir tarihte yapılacağı açıklanmıştı.

AB'den koronavirüs ile mücadele için 230 milyon euro

AB Komisyonu'nun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic ve Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Brüksel'de basın toplantısı düzenleyerek Covid-19'la mücadeleye ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Lenarcic, Covid-19'un halihazırda 29 ülkeye yayıldığını ve yaklaşık 2 bin 600 kişinin ölümüne yol açtığını belirterek geçen haftalarda AB ülkelerine hazırlıkların artırılması konusunda yapılan çağrının ne kadar yerinde olduğunun görüldüğünü söyledi.

Üye ülkelerin koordineli bir şekilde ve birlik içinde hareket etmesi gerektiğine dikkati çeken Lenarcic, "Covid-19'un küresel bir sınama olduğuna ilişkin hiçbir şüphe kalmadı. Tüm uluslararası toplumun iş birliği yapması şart" diye konuştu.

İtalyan hükümetinin ülkede yayılan Covid-19'a ilişkin "hızlı" tepki verdiğini vurgulayan Lenarcic, ülkenin altyapısı ve deneyimlerine güvendiğini kaydetti.

Lenarcic, "AB, corona virüsle mücadele için 230 milyon euroluk yardım paketini kabul etti" dedi. Yardımın bir kısmının Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) aktarılacağı bilgisini paylaşan Lenarcic, bir kısmının da üye ülkelere, araştırma çalışmalarına ve ortak ülkelere verileceğini anlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >