Avrupa’da 5 TL’ye ev satılıyor ama bir şartla

İtalya’ya bağlı Sardinya Adası’nda artan göç sebebiyle şehrin nüfusunu arttırmak isteyen belediye başkanı 5 TL’ye ev satmaya başladı. Başkan bu evleri alacakların bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Eğer manzara resmi gibi bir İtalyan kasabasında yaşamak istiyorsanız bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. 5 liranızla bir sakız alacağınıza İtalya’nın muhteşem adası Sardilya’dan bir ev alabilirsiniz.

İtalya’ya ait Sardinya adasında dağların içerisinde gizlenmiş Ollolai kasabasındaki 200 adet taş ev 5 TL’den satışa sunuldu.

1300 kişi yaşıyor

Son 30 yılda nüfusunun yarısını göç veren Ollolai kasabasında bugün çoğunluğu orta yaşlı çiftler olmak üzere 1300 kişi yaşıyor.

Her sene çocuk doğum oranının azaldığı kasabanın yitip gitmemesi için belediye başkanı devreye girdi. Başkan kasabaya göç çekmek için 200 tane taş evi 5 TL’den satışa sundu. Fakat satışa çıkan evleri almak için bazı şartlar var.

Daily Mail’ın haberine göre, satışı yapılan ev sahibi tarafından yenilenmek zoruna. Bu yenileme işlemi ortalama 140 bin lira tutuyor. Evler satın alındıktan ancak 5 yıl sonra satılabiliyor. Belediye başkanı tüm bu masraflara rağmen kasabanın güzelliklerinin insanları cezbedeceğini söylüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >