Avrupa'da maske krizi: Fransa, İspanya ve İtalya'ya gidecek maskelere el koydu

Fransa, İtalya ve İspanya'ya gidecek maskelere el koydu
Fransa, İtalya ve İspanya'ya gidecek maskelere el koydu

Dünya genelinde koronavirüsün olumsuz etkileri hız kesmeden devam ediyor. Birçok ülke koronavirüsle mücadele ederken malzeme sıkıntısı yaşıyor. Fransa’dan da koronavirüsle ilgili beklenmedik bir hareket gerçekleşti. İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke, Çin'den İtalya ve İspanya için ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa tarafından el konulduğunu açıkladı.

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğunu bildirdi.

"Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket"

Şirketin Genel Müdürü Richard Twomey, söz konusu malzemenin Fransa üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderileceğini belirterek, ''Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket.'' ifadelerini kullandı.

 Yeni sağlık malzemeleri Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderilecek
Yeni sağlık malzemeleri Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderilecek

Twomey, Fransa'nın beklenmedik hareketinden sonra şirketin Çin'den ithal edeceği yeni sağlık malzemelerini, Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya göndereceklerini kaydetti.

Öte yandan Huffington Post'un geçen hafta yayımlanan haberinde, Çin'den ithal edilen ve Almanya üzerinden İtalya'ya gönderilecek maskelere Almanya'nın el koyduğu belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >