Avrupa'da Omicron varyantı alarmı: Son olarak Almanya'da da görüldü

Arşiv
Arşiv

Almanya'da koronavirüsün yeni varyantı Omicron tespit edildi. Öte yandan, Güney Afrika'dan iki uçakla Amsterdam'a giden ve koronavirüs testi pozitif çıkan 61 kişi karantinaya alındı, Omicron incelemesi yapılıyor. Çekya'da da şüpheli Omicron varyantı vakası bildirdi.

İlk kez Güney Afrika'da tespit edilen COVID-19'un Omicron varyantı tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor.

Almanya Sosyal İşler Bakanı, COVID-19'un ilk kez Güney Afrika'da görülen Omicron varyantının Almanya'da da görüldüğünü duyurdu.

Hollanda ve Çekya'da da görüldü

Öte yandan, Hollanda'da Güney Afrika'dan iki uçakla Amsterdam'a gelen ve koronavirüs testi pozitif çıkan 61 kişi karantinaya alındı. Yolcuların Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni mutasyon "Omicron" ile enfekte olup olmadığı araştırılıyor.

Çekya da şüpheli Omicron varyantı vakası bildirdi.

Hangi ülkelerde görüldü?

  • Omicron, şimdiye kadar Güney Afrika'da 77, Botswana'da 4, Hong Kong'da 2, İsrail, Belçika ve Almanya'da birer vakada görüldü.

Bu yeni varyant Avrupa'da ilk kez Belçika'da tespit edilmişti.

Belçika'da, Avrupa'da ilk teyit edilen yeni koronavirüs varyantı görüldü. Vakanın 11 Kasım'da Mısır'dan dönen ve 11 gün sonra semptomlar gösteren genç, aşılanmamış bir kadın olduğu açıklanmıştı.

Avrupa Birliği COVID-19'un yeni varyantı nedeniyle 7 Afrika ülkesinden yapılacak seyahatlerin durdurulması konusunda anlaşmıştı.

Adı neden Omicron?

  • Omicron, Yunan alfabesinin 15'inci harfi.
  • Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin imajlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle koronavirüs varyantlarına yeni adlar verileceğini açıklamıştı.
  • Artık varyantlar görüldükleri ülkelerin adıyla değil Yunan alfabesindeki "Alfa, Beta, Gamma, Delta..." gibi harflerle anılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >