Avrupa'da yılın otomobili seçildi

Toyota Yaris Avrupa'da Yılın Otomobili oldu
Toyota Yaris Avrupa'da Yılın Otomobili oldu

1964 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Avrupa’da Yılın Otomobili yarışmasının sonuçları belli oldu. Onlarca farklı otomobil devinin katıldığı yarışmanın kazananı, Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota’nın minik üyesi Yaris Hybrid oldu.

Toyota Yaris Hybrid, elektrikli Fiat 500, Cupra ve Volkswagen ID 3 gibi rakiplerini geride bırakarak toplamda 59 kişiden oluşan jüri tarafından birinci seçildi. Yeni gelen ödülle birlikte Toyota, Avrupa’da Yılın Otomobili ödülüne uzun yıllar sonra üçüncü kez kavuşmuş oldu.

Toyota Yaris, 2000 yılında da Avrupa'da Yılın Otomobili seçilmişti.

Toyota üçüncü kez ödülü kazandı
Toyota üçüncü kez ödülü kazandı

Yaris 266 oy aldı

Yarışmadaki en güçlü adayların arasında 4 farklı otomobili ile listeye giren Mercedes Benz ve Hyundai gibi iddialı isimler bulunuyordu. BMW, Toyota ve Ford gibi isimler ise listeye sadece iki farklı model ile girmeyi başarmıştı.

Üç silindirli hibrit motora sahip olan Toyota Yaris, jürilerden toplamda 266 oy almayı başardı. İtalyan otomobil devi Fiat’ın 500 modeli ise 240 puanla ikinci olurken, Cupra Formentor 239 puanla üçüncü, Volkswagen ID 3, 224 puanla dördüncü oldu ve listenin beşinci sırasında ise 199 puanla Skoda Octavia vardı.

Yaris jürilerde 266 oy almayı başardı
Yaris jürilerde 266 oy almayı başardı

Yılın otomobili neye göre seçiliyor?

  • 22 farklı ülkeden gazeteci, Avrupa’da Yılın Otomobil Ödülü’nün kime gideceğini karar vermek için toplanıyor. Yaklaşık 59 kişiden oluşan bu jüri topluluğunun içerisinde Türk gazeteci Ufuk Sandık da bulunuyor. Jüriler otomobillerin donanımını, güvenlik önlemlerini, maliyet ve ücretler gibi önemli kriterleri baz alarak yaklaşık 30 modelden oluşan aday listesinde elemeler yapıyor ve finale kalmayı başaran otomobiller arasından yılın otomobili seçiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >