Avustralya'da bıçaklı saldırganı engelleyen evsize yardım kampanyası

Melbourne saldırganını savuşturmak için yardım eden Michael Rogers (sağda)
Melbourne saldırganını savuşturmak için yardım eden Michael Rogers (sağda)

Avustralya'nın Melbourne şehrinde Cuma günü bir bıçaklı saldırganı, elindeki market arabasını üzerine sürerek engelleyen evsiz ülkede kahraman ilan edildi. 46 yaşındaki evsize internet üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya 3.388 kişi katıldı, 72 bin dolar toplandı.

Avustralya'nın Melbourne şehrinde, Michael Rogers isimli bir evsiz bir cafe sahibini öldüren ve iki kişiyi yaralayan saldırgan Hassan Khalif Shire Ali'nin iki polise bıçakla saldırmasını elindeki market arabası sayesinde engelledi.

Michael Rogers, Hassan Klalif’i engellemeye çalışırken, saldırganın ateşe verdiği ve patlamak üzere olan bir arabadan yalnızca birkaç metre uzaktaydı. Daha sonra saldırgan polis tarafından vuruldu ve hastanede hayatını kaybetti.

Bıçaklı saldırıcı sonucu öldürülen cafe sahibi Sisto Malaspina
Bıçaklı saldırıcı sonucu öldürülen cafe sahibi Sisto Malaspina

Evsiz adam ülkede kahraman ilan edildi

46 yaşındaki Rogers , 7 News televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Market arabasını üzerine doğru fırlattım, onu hakladım. Tam olarak yere indiremedim gerçi" dedi.

İnternetteki bu hamlesini gösteren videonun viral olması üzerine 'kahraman' ilan edilen Rogers için internette bir yardım kampanyası başlatıldı.

3.388 kişi yardımda bulunurken toplamda 72 bin dolar toplandı. Kampanyayı başlatan ve Avustralya'daki bir evsizler kolektifinin kurucusu olan Donna Stolzenberg, Rogers'a ulaştıklarını ve yardımları teslim edeceklerini söyledi.

Bir polis saldırgan Hassan Shire Ali ile Bourke St.'te karşı karşıya geldi.
Bir polis saldırgan Hassan Shire Ali ile Bourke St.'te karşı karşıya geldi.
  • Öldürülen saldırganın psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Bıçaklı saldırganın arkadaşı, Ali’nin kendisine “mızraklı görünmeyen insanlar tarafından kovalandığından şikayetçi” olduğunu söyledi. Başka bir kaynak da Ali’nin ruh sağlığı ve madde bağımlılığı sorunları ile uğraşırken, hayatının “kontrolden çıkmış” olduğunu söyledi. Ali'nin birkaç kez ailesi tarafından evden atıldığı ortaya çıktığı ve eşinden ayrıldığı öğrenildi.

Saldırgan bir arabayı ateşe vermişti.
Saldırgan bir arabayı ateşe vermişti.

Stolzenberg'in organizasyonu Rogers'a ev bulmasında ve psikolojik destek almasında yardım edecek.

Öte yandan Avustralya polisi gerçekleşen olayı bir 'terör saldırısı' olarak araştırıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >