Avustralya'dan yeni iddia: Koronavirüsün tedavisini bulduk

Avustralyalı bilim insanları, koronavirüsün tedavisini bulduğunu açıkladı
Avustralyalı bilim insanları, koronavirüsün tedavisini bulduğunu açıkladı

Avustralyalı bilim insanları hali hazırda var olan iki ilacın yeni tip koronavirüsün neden olduğu semptomları tedavi edebileceğini açıkladı. Bilim insanları, ilacın virüslü vakada kullanıldığını ve olumlu yanıt verdiğini belirtti.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada binlerce insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını için Avustralya'dan güzel haber geldi. Avustralyalı bilim insanları, hali hazırda var olan AIDS ve sıtma hastalıklarında kullanılan ilaçların koronavirüsün neden olacağı semptomları tedavi edebileceğini öne sürdü.

İki ilaç virüsü tedavi edebilecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) daha önce koronavirüse etki edebilecek bir ilaç ya da aşının geliştirilmesinin 18 ayı bulabileceğini açıklamasına rağmen Avustralyalı doktorlardan yeni bir iddia geldi. Daily Mail'in haberine göre, Queensland Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi'nde salgın hastalıklar konusunda uzmanlaşmış bir ekip, hali hazırda var olan iki ilacın, koronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı.

Biri AIDS, biri HIV ilacı

  • Bu ilaçlardan birincisi AIDS'e neden olan HIV virüsünü bastırmak için kullanılan bir ilaç, diğeri ise sivrisinek kaynaklı hastalıklara karşı artan sıtma ilacı. Araştırmanın başında bulunan Profesör David Paterson, koronavirüs ile enfekte olan bazı hastaların Mart ayının sonuna kadar her iki ilacın klinik çalışmasına da kaydolacağını belirtti. İlaçları ölümcül solunum yolu enfeksiyonu için olası bir tedavi yöntemi olarak değerlendirmenin yanlış olmayacağını söyledi.

"Virüsü ortadan kaldırdı"

Paterson, Avustralya'daki ilk koronavirüs taşıyıcılarına bu iki ilacın bileşimini verdiğini ve virüsün ortadan kalktığını öne sürdü. Profesör, bu ilaçların 'potansiyel olarak etkili bir tedavi' olduğunu ve acilen büyük ölçekli klinik deneylerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Paterson, "Avustralya'da sahip olduğumuz ilk Çinli hasta dalgasına HIV ilacı verdiğimizde, hepsi tedaviye çok olumlu yanıt verdi" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >