"Ay nanmıyorum, ay nanmıyoruuum" 90 kuşağının kadife sesli terapisti Aşkın Nur Yengi

Aşkın Nur Yengi
Aşkın Nur Yengi

Romantik şarkılarının yanı sıra, dillere destan "Ay inanmıyorum" şarkısıyla akıllarda yer edinen 90'ların kadife sesli sanatçısı Aşkın Nur Yengi, nostalji kokan yeni albümü ile bambaşka biri olarak yeniden karşımızda.


Belki de 90'lar dönemindeki her aşkta bir iz bırakan, neredeyse her insanın ruhuna dokunup herkesin kendinden bir şeyler bulduğu şarkıların sahibi kadife sesli kadın, Aşkın Nur Yengi...
Türk pop müziğine kazandırdığı sayısız şarkılarıyla bilinen Aşkın Nur Yengi, yeni albümü Aşk'tan Olsa Gerek ile yeniden hayranlarıyla buluştu.

"Aşk'tan Olsa Gerek"

                                    
                                    
                                    Türk pop müziğinin en güçlü kadın seslerinden Aşkın Nur Yengi, Aşk'tan Olsa Gerek albümü ile 5 yıllık aranın ardından yakın zamanda müzikseverlerle buluştu.
"Aşk'tan Olsa Gerek" Türk pop müziğinin en güçlü kadın seslerinden Aşkın Nur Yengi, Aşk'tan Olsa Gerek albümü ile 5 yıllık aranın ardından yakın zamanda müzikseverlerle buluştu.
 Bambaşka bir Aşkın Nur Yengi 

                                    
                                    
                                    Aşkın Nur Yengi “Aşktan Olsa Gerek” ismini verdiği 5 şarkılık albümünde ilk olarak sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı imzası taşıyan Altın Kaplama'yı seslendiriyor. Erdem Kınay aranjörlüğündeki Altın Kaplama şarkısı ile iddialı bir dönüş yapan sanatçı, bu şarkıyla sevenlerinin karşısına bambaşka bir Aşkın Nur Yengi olarak çıkıyor.
Bambaşka bir Aşkın Nur Yengi Aşkın Nur Yengi “Aşktan Olsa Gerek” ismini verdiği 5 şarkılık albümünde ilk olarak sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı imzası taşıyan Altın Kaplama'yı seslendiriyor. Erdem Kınay aranjörlüğündeki Altın Kaplama şarkısı ile iddialı bir dönüş yapan sanatçı, bu şarkıyla sevenlerinin karşısına bambaşka bir Aşkın Nur Yengi olarak çıkıyor.
Birçok ünlü ismin imzası var

                                    
                                    
                                    Sanatçının büyük bir titizlikle hazırlanan yeni albümünde Ayla Çelik imzası taşıyan ve Erhan Bayrak'ın aranjörlüğünü üstlendiği 3 şarkının yanı sıra, Gökhan Tepe ve Şebnem Sungur imzası taşıyan romantik bir şarkı da yer alıyor.
Birçok ünlü ismin imzası var Sanatçının büyük bir titizlikle hazırlanan yeni albümünde Ayla Çelik imzası taşıyan ve Erhan Bayrak'ın aranjörlüğünü üstlendiği 3 şarkının yanı sıra, Gökhan Tepe ve Şebnem Sungur imzası taşıyan romantik bir şarkı da yer alıyor.
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 

                                    
                                    
                                    İlköğrenimini Erenköy İlköğretim Okulu'nda tamamlayan sanatçı, İstanbul doğumlu olup ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda çello öğrencisi olarak başlar ve yine aynı okuldan mezun olur.
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı İlköğrenimini Erenköy İlköğretim Okulu'nda tamamlayan sanatçı, İstanbul doğumlu olup ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda çello öğrencisi olarak başlar ve yine aynı okuldan mezun olur.
 Çeşme Müzik Festivali

                                    
                                    
                                    Sonraki yıl Çeşme Müzik Festivali'nde "Artık Hiç Ağlama" adlı şarkıyla da birincilik ödülü alır.
Çeşme Müzik Festivali Sonraki yıl Çeşme Müzik Festivali'nde "Artık Hiç Ağlama" adlı şarkıyla da birincilik ödülü alır.
90'ların başarılı şarkıcısı

                                    
                                    
                                    1990 yılında yayınlanan Sevgiliye adlı ilk albümü ile beğeni toplayıp büyük satış rakamlarına ulaşan sanatçı, 90'ların ilk başarılı şarkıcısı olarak adını duyurur.
90'ların başarılı şarkıcısı 1990 yılında yayınlanan Sevgiliye adlı ilk albümü ile beğeni toplayıp büyük satış rakamlarına ulaşan sanatçı, 90'ların ilk başarılı şarkıcısı olarak adını duyurur.
Klipleri için yurt dışına çıktı

                                    
                                    
                                    Sonraki yıllarda çıkardığı albümlerinin tanıtımı için yurt dışında birçok ülkeye turneye çıkan Aşkın Nur Yengi, Malta ve Birleşik Krallık'ta klip çekti.
Klipleri için yurt dışına çıktı Sonraki yıllarda çıkardığı albümlerinin tanıtımı için yurt dışında birçok ülkeye turneye çıkan Aşkın Nur Yengi, Malta ve Birleşik Krallık'ta klip çekti.
2007 yılında 13 şarkılık toplama albüm 

                                    
                                    
                                    2007 yılında ise Sevgiliye, Hesap Ver, Sıramı Bekliyorum ve Karaçiceğim albümlerinden seçilmiş 13 şarkılık toplama albümü Aşk'ın Şarkıları'nı yayınlandı.
2007 yılında 13 şarkılık toplama albüm 2007 yılında ise Sevgiliye, Hesap Ver, Sıramı Bekliyorum ve Karaçiceğim albümlerinden seçilmiş 13 şarkılık toplama albümü Aşk'ın Şarkıları'nı yayınlandı.
Müzik dışında farklı projelerde de yer aldı 

                                    
                                    
                                    Müzik albümlerinin yanı sıra, değişik projelerde de yer alan sanatçı 1980'li yıllardan bu yana birçok reklam müziği seslendirdi. 1994 yılında Kurtuluş adlı televizyon dizisinde Atatürk'ün akrabası Fikriye Hanım'ı canlandıran sanatçı, dizinin jenerik müziğini de yorumladı.
Müzik dışında farklı projelerde de yer aldı Müzik albümlerinin yanı sıra, değişik projelerde de yer alan sanatçı 1980'li yıllardan bu yana birçok reklam müziği seslendirdi. 1994 yılında Kurtuluş adlı televizyon dizisinde Atatürk'ün akrabası Fikriye Hanım'ı canlandıran sanatçı, dizinin jenerik müziğini de yorumladı.
Televizyon ve tiyatro kariyeri 

                                    
                                    
                                    2001 yılında Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "Kadıncıklar" adlı oyunda tiyatro sahnesinde yer aldı. Aynı yıl yine Levent Kırca ve ekibiyle birlikte Olacak O Kadar adlı güldürü programında rol aldı ve programın müzik direktörlüğünü üstlendi.
Televizyon ve tiyatro kariyeri 2001 yılında Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "Kadıncıklar" adlı oyunda tiyatro sahnesinde yer aldı. Aynı yıl yine Levent Kırca ve ekibiyle birlikte Olacak O Kadar adlı güldürü programında rol aldı ve programın müzik direktörlüğünü üstlendi.
Sinema filmi tecrübesi

                                    
                                    
                                    Cesur Kuşku ve Bayanlar Baylar adlı dizilerde rol alan Yengi, Zeki Alasya ve Mehmet Ali Erbil gibi oyuncularla birlikte Ömerçip filminde oynadı.
Sinema filmi tecrübesi Cesur Kuşku ve Bayanlar Baylar adlı dizilerde rol alan Yengi, Zeki Alasya ve Mehmet Ali Erbil gibi oyuncularla birlikte Ömerçip filminde oynadı.
Bilginer ile evlendi 

                                    
                                    
                                    Aşkın Nur Yengi, Haluk Bilginer ile 2006 da evlenir. 2012 yılında boşanma kararı alan çiftin bir de kız çocuğu var.
Bilginer ile evlendi Aşkın Nur Yengi, Haluk Bilginer ile 2006 da evlenir. 2012 yılında boşanma kararı alan çiftin bir de kız çocuğu var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >