Ayakkabı boyacısı sandığın başında 'Sanat' icra ediyor

Ümit Sarımsı
Ümit Sarımsı

İzmir'de ayakkabı boyacılığı yapan Ümit Sarımsı isimli vatandaş, müşteri olmadığı zamanlarda maket tekne yapıyor.

İzmir'de ayakkabı boyacılığı yapan 'sanatkar' vatandaş Ümit Sarımsı, yaptığı maket gemilerle adeta görenleri büyülüyor.

Ümit Sarımsı
Ümit Sarımsı

Kirasını, elektrik ve su parasını kazanıyor

İzmir'de 20 yıl önce müşteri beklerken tahtalara şekil vermeye başlayan 57 yaşındaki ayakkabı boyacısı Ümit Sarımsı, bu becerisini zamanla geliştirerek yaptığı maket teknelerden kira, elektrik ve su parasını çıkartıyor.

Geçimini 35 yıldır ayakkabı boyayarak sağlayan Ümit Sarımsı'nın Konak Meydanı'nda müşteri beklerken yaptığı maket tekneler, görenlerin ilgi odağı oluyor.

Ümit Sarımsı
Ümit Sarımsı

Müşteri beklerken gemi maketi yapmaya başladığını, beğenilmesi üzerine bunların alıcı bulduğunu ifade eden Sarımsı, daha sonra gelen özel siparişleri yaptığını söyledi.

40'dan fazla gemi maketi yaptı

Müşterilerden birinin talebi üzerine cebindeki parayla malzeme alıp 1,5 yıl uğraşarak kraliyet gemisi yaptığını dile getiren Sarımsı, "Bayağı beğenildi. Daha sonra elim daha da bu işe yatkın oldu. Daha güzel eserler çıkmaya başladı. Ahşap bir geminin üretim süresi 1 yıla kadar uzayabiliyor. Bu süreyi kısaltmak için karton ve plastik malzemeler de kullanmaya başladım." dedi.

Ümit Sarımsı
Ümit Sarımsı

Boya sandığının yanında sergilediği ürünleri satıyor

Ayakkabı boyacılığından kazancının çok az olduğunu, sattığı maket gemilerle büyük oranda geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Sarımsı, şöyle konuştu:

"Canım sıkılmasın diye elime aldığım bıçakla tahtaya şekil veriyordum. Yaptığım gemiler beğenilince özel sipariş almaya başladım. Ayakkabı boyayarak günde 10-20 lira kazanabiliyoruz. Üç çocuğum var. Ev kira. Maket gemileri satabilirsem kiramı çıkarıyorum, elektrik, su parasını ödüyorum."

Ümit Sarımsı
Ümit Sarımsı
  1. Yaptığı gemileri 600-750 liraya satışa sunduğunu belirten Sarımsı, gençlerin boş vakitlerinde el becerilerini geliştirecek şeylerle uğraşmasını tavsiye etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >