Ayda 3 gün kaldığı evde su faturası 502 TL geldi: Sebebi belli oldu

Mualla Baştuğ
Mualla Baştuğ

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 82 yaşındaki Mualla Baştuğ 6 ay içerisinde sadece ayda 3-4 gün kaldığını iddia ettiği evinde yaşanan su sızması nedeniyle 501 TL gelen faturayı görünce şoke oldu. Emekli maaşı ile geçindiğini söyleyen yaşlı kadın faturanın düzeltilmesini istedi.

20 yıldır tek başına yaşayan, yılın büyük bir kısmını çocuklarının yanında geçiren 82 yaşındaki Mualla Baştuğ, evine döndüğünde musluktan su sızması nedeniyle gelen fatura ile şoke oldu.

Mualla Baştuğ, İSU’ya başvurarak itirazda bulundu. Mualla Baştuğ dilekçesinde emekli maaşı ile geçimini sağladığını belirterek, evde olmadığı sırada musluğun arızalı olması nedeni su sızdığını, bunu evine gelince fark ettiğini, 119 TL’lik fatura geldiğini, yaklaşık 2 ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştüğünü, başkanın talimatı ile görevlilerin musluğun onarımını yaptığını, 119 TL’lik faturanın bu ay itibarı ile 501 TL’ye yükseldiğini ifade ederek, itirazda bulundu.

Mualla Baştuğ, İSU yetkililerine daha önce ödediği faturaları gösterdiğini, en yüksek faturasının 41 TL olduğunu belirterek, faturada yeniden düzenleme yapılmasını istedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >