Ayşen Gruda'ya sosyal medyadan hakaret edildi: CİMER'e şikayet yağdı

Ayşen Gruda, sinemanın önemli simalarından biri olarak anılıyordu.
Ayşen Gruda, sinemanın önemli simalarından biri olarak anılıyordu.

Yeşilçam'ın efsane ismi Ayşen Gruda geçtiğimiz aylarda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölümü ile ailesini ve sevenlerini üzen Gruda'ya sosyal medya üzerinden saygısızlık yapıldı. Oyuncu için sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımlar yapıldı. Bunu gören sevenleri hakaret edenleri tespit edip, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne ihbar etti.

Pankreas kanseri olan ve tedavi gören Ayşen Gruda 23 Ocak günü 74 yaşında hayatını kaybetti. Herkes tarafından çok sevilen ve sayısız filme imza atan Yeşilçam'ın efsane ismi Gruda ailesi ve sevenleri tarafından gözyaşları içinde toprağa verilmişti. Ancak oyuncunun ölümünün üzerinden sadece birkaç ay geçmesine rağmen sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Şikayet ettiler

İ.A. isimli bir kişi, 23 Ocak'ta hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Ayşen Gruda hakkında Facebook ve Twitter'da hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu. İ.A., 24 vatandaş tarafından CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) ihbar edildi.

CİMER'in ihbarları savcılığa ulaştırması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İ.A. hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' suçlarından soruşturma başlattı. Savcılık, polise talimat vererek İ.A.'nın mevcutlu olarak savcılığa getirilmesi talimatını verdi.

Ayşen Gruda, Hazal Kaya'nın başrol oynadığı Bizim Hikaye dizisinde karşımıza çıkmıştı.
Ayşen Gruda, Hazal Kaya'nın başrol oynadığı Bizim Hikaye dizisinde karşımıza çıkmıştı.

CİMER nedir?

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), her Türk vatandaşının anayasal hakkı olan dilekçe ve başvuru hakkının daha etkin kullanılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulmuş olan birimdir. Vatandaşlar CİMER'e kamu kurum veya kuruluşları ile yaşamış oldukları bütün problemlerinden dolayı başvuruda bulunabilirler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >