Aylardır bekleniyordu: Volkswagen, Türkiye'de şirket kurdu

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye'de Manisa merkezli şirket kurdu.
Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye'de Manisa merkezli şirket kurdu.

Türkiye'de araç fabrikası kurmayı değerlendiren Alman otomotiv devi Volkswagen, Manisa merkezli olarak Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kurdu. Şirketin sermayesi 943.5 milyon lira olarak belirlendi. Şirketin kurulmasıyla birlikte Volkswagen marka araç alacakların, üç kamu bankasının faiz indiriminden faydalanıp faydalanmayacağı ise merak konusu oldu.

Dünya otomotiv devi Volkswagen Manisa'da şirket kurdu. Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, Almanya merkezli Volkswagen Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli şirket kurdu. Şirketin adı Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ oldu.

Bakan Pekcan, Volkswagen'in Türkiye'ye olumlu baktığını belirtmişti

Geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alman otomotiv markası Volkswagen'in Türkiye'de kurması beklenen fabrika ile ilgili "Volkswagen'in yeni üretim otomobili için Türkiye'ye olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa'da yapılacak, yöresi bile belli" şeklinde konuşmuştu.

  • Uygun faizli krediden yararlanabilir
  • Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markalarına sağladığı düşük faizli krediden Volkswagen marka araç alacakların da yararlanıp yararlanmayacağı merak konusu oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >