Aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetmişti, bir kişi daha pozitif çıktı

Rize'de yaşayan Genç aileden 9 kişi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
Rize'de yaşayan Genç aileden 9 kişi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Aynı aileden 9 kişi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle birlikte genetik tarama yapılan Genç alisinde 14 kişi riskli sayılmıştı. Gelen yeni bilgiye göre genç ailesinden bir kişinin daha COVID-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Rize'nin Güneysu ilçesinde, COVID-19 nedeniyle 9 ferdini kaybeden Genç ailesinin bir üyesi daha COVID-19'a yakalandı. Evde tedavisine devam edilen hasta, test sonucunun negatife dönmesi halinde aileden tespit edilen diğer riskli bireylerle genetik taramaya tabi tutulacak.

Riskli bireyler tespit edildi

COVID-19 nedeniyle 9 ferdini kaybeden Genç ailesinin genlerinin araştırılması çağrıları üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı, genetik araştırma başlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Çitli ve ekibi, genetik tarama testi için temasa geçilen aile fertleri ile görüştü. Araştırmalarda, ailede çeşitli kronik rahatsızlıkları olan, bazı semptomlar görülen 14 'riskli birey' tespit edildi. Takibe alınan kişilerden çeşitli numunelerin laboratuvarda incelenmesiyle yapılacak genetik analiz sonucu COVID-19 ölümlerine yol açan etkenler araştırılmaya başlandı.

Genç ailesinde bir kişi daha pozitif çıktı

Genetik analiz sonuçlarını bekleyen Genç ailesinde bir kişi daha COVID-19'a yakalandı. Bazı semptomların görülmesi üzerine yapılan testi pozitif çıkan ve ismi açıklanmayan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisine evde devam edildiği öğrenildi. Bu kişinin de test sonucunun negatife dönmesi halinde aileden tespit edilen diğer riskli bireylerle genetik taramaya tabi tutulacağı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >