Aynı aileden dört kişi mide küçültme ameliyatı ile kilolarından kurtuldu

Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Kara ailesinin tüm fertleri, İzmir'de geçirdikleri obezite ameliyatlarıyla midelerini küçülttürdü.

Mide küçültme ameliyatlarıyla aynı aileden 4 kişi şifa buldu. Önce ailenin en küçüğü Emel (18), ardından ağabeyleri Tolga (21) ve Kaan (20) ve son olarak anneleri Vildan ameliyat oldu.

“Hiçbir yöntem çare olmadı”

	Hem kendi için hem çocukları için birçok beslenme yöntemi denediklerini söyleyen anne, hiçbir diyet listesiyle başarılı olmadıklarını da belirtti.
“Hiçbir yöntem çare olmadı” Hem kendi için hem çocukları için birçok beslenme yöntemi denediklerini söyleyen anne, hiçbir diyet listesiyle başarılı olmadıklarını da belirtti.
"Düzensiz beslenme nedeniyle kilo aldık"
Daha önce düzensiz beslenme yüzünden kilo aldıklarını söyleyen anne, yerleşmiş kiloları vermenin de oldukça zor olduğunu da söylüyor.
"Düzensiz beslenme nedeniyle kilo aldık" Daha önce düzensiz beslenme yüzünden kilo aldıklarını söyleyen anne, yerleşmiş kiloları vermenin de oldukça zor olduğunu da söylüyor.
Obezite tedavisinde mide ameliyatı

	Uzmanlar spor, diyet veya ilaç tedavisiyle önüne geçilemeyen obezitenin mide küçültme ameliyatları ile sonuca ulaşabileceğini söylüyor.
Obezite tedavisinde mide ameliyatı Uzmanlar spor, diyet veya ilaç tedavisiyle önüne geçilemeyen obezitenin mide küçültme ameliyatları ile sonuca ulaşabileceğini söylüyor.
Kilolardan kurtulmanın yolu
Son zamanlarda sıklıkla duyulan haberlerin en başında geliyor mide küçültme operasyonu. Mide ameliyatı sonrası zayıflayanlar, hayatını kaybedenler ve dahası… Obezite, son yıllarda artış göstermeye devam ederken kilolarından kolaylıkla kurtulmaya çalışanların başvurduğu bu yöntem, kimi zaman hüsranla da sonuçlanabiliyor.
Kilolardan kurtulmanın yolu Son zamanlarda sıklıkla duyulan haberlerin en başında geliyor mide küçültme operasyonu. Mide ameliyatı sonrası zayıflayanlar, hayatını kaybedenler ve dahası… Obezite, son yıllarda artış göstermeye devam ederken kilolarından kolaylıkla kurtulmaya çalışanların başvurduğu bu yöntem, kimi zaman hüsranla da sonuçlanabiliyor.
Yemek düzenine hazır olunmalı
Ameliyatın başarı ile tamamlanması demek, kilo vermenin başarı ile sonuçlanması anlamı taşımaz. Hasta geçirdiği operasyon sonrası yapılan önerilere uymalı ve yeni bir yemek düzenine hazır olmalı.
Yemek düzenine hazır olunmalı Ameliyatın başarı ile tamamlanması demek, kilo vermenin başarı ile sonuçlanması anlamı taşımaz. Hasta geçirdiği operasyon sonrası yapılan önerilere uymalı ve yeni bir yemek düzenine hazır olmalı.
Ölümle dahi sonuçlanabilir
Hastalar ameliyat öncesi ayrıntılı bir muayeneden geçmeli; aksi halde bu ameliyat ölümle dahi sonuçlanabilir. Uzmanlar özellikle her hastanın ameliyat edilemeyeceğini vurguluyor.
Ölümle dahi sonuçlanabilir Hastalar ameliyat öncesi ayrıntılı bir muayeneden geçmeli; aksi halde bu ameliyat ölümle dahi sonuçlanabilir. Uzmanlar özellikle her hastanın ameliyat edilemeyeceğini vurguluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >