Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev işgalden kurtarılan yeni bölgeleri açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev (Arşiv)
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev (Arşiv)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusuna ait 280 tankın ve 4 S-300 savunma sisteminin imha edildiğini söyledi. Öte yanda, Azerbaycan ordusu Fuzuli'nin 6, Cebrail'in 7, Hocavend'in 5, Zengilan'ın 6 köyünü ve Zengilan şehrini Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa seslendi. Aliyev'in açıklamalarından satırbaşları şöyleydi:

Ermenistan ordusunu öz topraklarımızdan kovacağız. Gence'ye namertçe saldırı yapıldı, siviller hedef alındı. 30 yıl toprağınızda oturup bize meydan okumaya çalıştılar.

Ermenistan tarihi binalarımıza, camilerimize zarar verdi.nErmeniler cami yıkabilir, ama biz o camileri kalbimizde yaşatacağız.

Azerbaycan halkının iradesini kıramadılar. Kurtarılan bütün topraklara döneceğiz, barış içinde yaşayacağız.

Statükoyu savaş alanında Azerbaycan değiştirmiştir. Ben halkıma verdiğim sözlere sadığım. İşgalden sonra dünyaya gözünü açanlar da ata yurduna döneceği günü bekledi.

Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Yenilmez denilen Ermeni ordusu savaş meydanından kaçıyor. Ermenistan'a diz çöktürdük. Ermenistan'ı destekleyenlerin ne aklı var ne de vicdanı.

  • Ermenistan'ın 241 tankı, 70 grand füzesi imha edildi. 39 tankına el konuldu.
  • Azerbaycan ordusu Zengilan kentini Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

Zengilan şehir merkezi ve 18 köy işgalden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan kent merkezi ve 6 köyü ile Fuzuli, Cebrail ve Hocavend'e bağlı 18 köyün işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli ve Veng köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Köyün ismi değiştirildi

Aliyev, Hocavend'in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti.

Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan'ın kontrolünde olduğunu bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >