Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar, Ermenistan'ın ateşkes ihlali ile yeniden başladı

(Arşiv)
(Arşiv)

Azerbaycan-Ermenistan sınırında, dün geceden beri şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ermenistan'ın yeniden ateşkesi ihlal ettiği, Azerbaycan'ın Ermenistan'a ait bir İHA vurduğu ve bir Azerbaycan askerinin şehit olduğu bildirildi.

Azebaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar dün gece saatleri itibariyle yeniden arttı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan topraklarında keşif uçuşu gerçekleştiren Ermenistan'a ait İHA'nın akşam saatlerinde vurulduğu belirtildi.

Vurulan İHA'nın parçalarının arandığı kaydedildi.

Açıklamada, İHA'nın nerede vurulduğu konusunda bilgi verilmezken sosyal paylaşım sitelerinde olayın Ermenistan'la sınırı olmayan Şemkir ilinde gerçekleştiği iddia edildi.

Bir şehit verildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan diğer bir açıklamaya göre ise Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde ateşkesi ihlal ettiği ve açılan ateşte bir askerin şehit olduğu bildirildi.

Bakanlık yetkililerinin, şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunduğu belirtilen açıklamada, durumun gerginleşmesinin sorumlusunun Ermenistan yönetimi olduğu vurgulandı.

Türkiye ile tatbikatlar korkutuyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (Arşiv)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yerel televizyon kanallarına verdiği röportajda Türkiye ile ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu.

19 Eylül'deki programda Ermenistan'ın şimdi de Sevr Anlaşması'nı yeninden gündeme getirmek istediğini bildiren Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak, her aklı başında tarihçi veya politikacı buna kesinlikle izin vermez. Çünkü bir sonları olacak. Kendine ait olmayan topraklarda devlet kuran ufak bir ülke Türkiye gibi bir ülkeye karşı nasıl olur da iddialarda bulunabilir? En azından kendi potansiyelinize ve Türkiye'nin potansiyeline bakın. Ama onların Azerbaycan'a ve Türkiye'ye, halkımıza duydukları nefret ve mantıksız düşünceleri tehlikeli yöne doğru gidiyor. Bizim Türkiye ile sıkı ilişkilerimiz bundan sonra da gelişecek. Tüm konularda birlikteyiz, her konuda birbirimizin yanındayız."

İlham Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak askeri tatbikatlarının Ermenistan yönetimini korkuttuğunu söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >