Azerbaycan, Ermenistan'ın savaş uçağını düşürdü

Su-25 savaş uçağı
Su-25 savaş uçağı

Azerbaycan, Cebrail bölgesinde yerel saatle 11.11'de Ermenistan ordusuna ait Su-25 tipi bir savaş uçağını düşürdü. Uçağın, Azerbaycan ordusuna karşı saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.11'de Cebrail ili yönünde Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan askerlerine havadan saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düşürüldüğü kaydedildi.

Bölge kaynakları savaş uçağının, Dağlık Karabağ'ın güney kesimindeki Cebrayil ekseninde düşürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Azerbaycan ordusu bugün bölgede ilerleme kaydederek Füzuli kentini ve çevresindeki 7 köyü kontrol altına almıştı.

Ermenistan dün gece sivillere saldırmıştı

Ermenistan ordusu dün gece Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 13 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 45'ten fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Aliyev: Savaş meydanında cevap vereceğiz

  • Cumhurbaşkanı Aliyev'in saldırı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Cevabımızı savaş meydanında vereceğiz" demişti. Aliyev'in açıklamasından sonra 27 senedir işgal altındaki Fuzuli kentinin kurtarıldığı ve Ermenistan'a ait bir savaş uçağının düşürüldüğü bilgisi geldi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >