Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait bir Su-25 uçağını daha düşürdü

(Arşiv)
(Arşiv)

İnsani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermenistan ordusu, cephe hattından uzak sivil yerleşim birimlerine saldırmaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre, sivil yerleşim yerlerine saldırı hazırlığında olan bir Su-25 uçağı daha imha edildi.

Azerbaycan, Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 Kasım gün boyunca ve 2 Kasım sabaha karşı insani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermenistan ordusunun, Azerbaycan ordu birliklerinin bulunduğu mevkileri ve cephe hattına yakın sivil yerleşim yerlerine çeşitli silahlarla, top ve roketatar sistemleriyle ateş açtığı bildirildi.

Ermenistan çekilmek zorunda kaldı

Ağdam, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıplar vererek geri çekilmek zorunda bırakıldığı aktarıldı.

Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan'a ait çok sayıda asker, 4 BM-21 Grad çok namlulu roketatar sistemleri, 10 topçu bataryası, 3 mühimmat dolu kamyon ve 5 askeri aracın etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu bildirildi.

Ermenistan'a ait bir Su-25 daha düşürüldü

Son yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürdü.

Böylelikle düşürülen toplam uçak sayısı 6 oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Zangilan bölgesinde Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağınınAzerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >