Azerbaycan'da hayatını kaybeden sivillerin sayısı 43'e yükseldi

Terter, 11 Ekim 2020
Terter, 11 Ekim 2020

Azerbaycan tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Ermenistan'da sivilleri vurma hazırlığında olan hedefler imha edildi. Sivillere yapılacak saldırılara karşı Azerbaycan tarafı önlemler alsa da Terter ilinde bir Azerbaycanlı sivil daha yaşamını yitirdi ve hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükselmiş oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'da konuşlu iki balistik füze sisteminin birinin yerel saatle 01.00 civarında diğerinin de 08.36'da nokta atışı ile imha edildiği bildirildi.

Sivillere saldıracaklardı

İmha edilen füzelerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırı hazırlığında olduğu, dolayısıyla Ermenistan arazisinde konuşlanmalarına rağmen Azerbaycan ordusu için yasal hedef haline geldiği kaydedildi.

Saldırılar püskürtüldü

Ermenistan güçlerinin, kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail ve Hadrut yönünde saldırılar düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 5 T-72 tankı, 3 Grad füze sistemi, 1 OSA uçaksavar, 1 BMP-2 zırhlı piyade aracı, 1 KS-19 uçaksavar topu, 2 D-30 obüsü ve birkaç personel aracının imha edildiği belirtildi.

Ermenistan ordusunun Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu belirtilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun da önleyici tedbirler aldığı ifade edildi.

Ermenistan sivillere saldırmaya devam ediyor

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, bugün sabah saatlerinde Terter iline yoğun top atışı gerçekleştirdiği bildirildi.

Saldırı sonucu Narlı kasabasında yaşayan Adalet Ahundov (51) yaşamını yitirdi.

  • Ermenistan'ın son saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 43'e çıktı.

Ne olmuştu?

  • Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >