Azeri mafya lideri İstanbul'da enselendi

Nadir Salifova
Nadir Salifova

Azerbaycanlı organize suç örgütü liderleri Lotu Quli olarak bilinen Nadir Salifova İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakayı ele verdi.

Azeri mafya lideri Nadir Salifova Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin akşam saatlerinde düzenlediği operasyonla İstanbul’da gözaltına alındı.

Lotu Quli lakaplı Nadir Salifova’nın önümüzdeki saatlerde ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Lotu Quli'nin, Azerbaycan'da mafya grubu lideri olarak 'Cinayete azmettirmek', 'Kundaklama', 'Uyuşturucu ticareti' ve 'Gasp' suçlarından tutuklandığı, ve yaklaşık 1 yıl önce tahliye olduğu öğrenildi.

Caniyev cinayetini azmettirdi iddiası

'Hayalet' lakaplı Rus mafya babası Rövşen Caniyev, 2016 yılı Ağustos ayında Beşiktaş'ta otel çıkışında cipine açılan çapraz ateşle öldürülmüştü. Cinayeti Lotu Quli lakabıyla bilinen Nadir Salifova'nın azmettirdiği iddia edilmişti. Lotu Quli'nin, Caniyev'in kontrolü altında bulunan Rusya Kalujsk bölgesindeki hal işiyle uğraşan toptancılardan haraç aldığı ileri sürülmüştü.

Azeri mafyası ve İstanbul ilişkisi

Caniyev'in öldürülmesinin ardından 6 Kasım 2017'de Organize polisi Bahçelievler'de bulunan bir AVM'ye baskın düzenlemiş, operasyonda 'Şirinler' olarak bilinen suç örgütü üyeleri ve Caniyev'in kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 şüphelileri gözaltına almıştı. Şüphelilerin, Caniyev'i öldürttüğü iddia edilen Lotu Quli'nin öldürülmesi için toplantı yaptığı ve bunun için Şirinler Grubu'na 5 milyon lira teklif ettiği öne sürülmüştü.

İstanbul’da Azeri cinayetleri araştırılacak

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Lotu Quli olarak bilinen Nadir Salifova'nın İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda da meydana gelen Azeri cinayetleriyle bağlantısı olup olmadığını detaylı bir şekilde araştıracağı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >