'Babasının kızı' tabirine hizmet eden 7 ünlü isim

Ünlü babalar ve kızları

Eğer babanızın kıymetlisi iseniz, babasının kızı tarzı yakıştırmalarla çok sık karşılaşırsınız hele birde aynı meslektenseniz...

Baba-kız olma ilişkisi her zaman en özel ve en farklı duyguları taşır. Evli bir kadın dahi olsanız, canınız sıkıldığında düşünmeden babanızın omuzlarına başınızı yaslamak istersiniz.

Sonsuz güven duygusunu derinlerde yaşadığınız bu ilişki kimi zaman öyle etkileyici olur ki, yapacağınız mesleğe bile yön verirsiniz.

Bu içerik içerisinde sizlere, babası ile aynı mesleği yapan 7 ünlü ismi derledik.

Rutkay Aziz - Doğa Rutkay
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Doğa Rutkay, uzun yıllar Ankara Sanat Tiyatrosu'nun genel sanat yönetmenliğini yürüten, oyun yönetmeni ve oyuncu Rutkay Aziz'in kızı. Tiyatro sahnesi ve kulislerinde büyüdüğünü söyleyen Doğa Rutkay için bu mesleğe yönelmek pek de şaşılacak bir durum olmasa gerek.
Rutkay Aziz - Doğa Rutkay Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Doğa Rutkay, uzun yıllar Ankara Sanat Tiyatrosu'nun genel sanat yönetmenliğini yürüten, oyun yönetmeni ve oyuncu Rutkay Aziz'in kızı. Tiyatro sahnesi ve kulislerinde büyüdüğünü söyleyen Doğa Rutkay için bu mesleğe yönelmek pek de şaşılacak bir durum olmasa gerek.
Ferdi Tayfur - Tuğçe Tayfur
Annesi Necla Nazır, babası Ferdi Tayfur. Film setleri ve sahne kulislerinin içerisinde geçen bir hayat. Tuğçe Tayfur, bu iki hayatın ortasında baba mesleğini tercih etmiş ve müziğe yönelmiş. İlk çıkışını da babası ile yaptığı bir düet çalışmasıyla yakaladığını söyleyelim.
Ferdi Tayfur - Tuğçe Tayfur Annesi Necla Nazır, babası Ferdi Tayfur. Film setleri ve sahne kulislerinin içerisinde geçen bir hayat. Tuğçe Tayfur, bu iki hayatın ortasında baba mesleğini tercih etmiş ve müziğe yönelmiş. İlk çıkışını da babası ile yaptığı bir düet çalışmasıyla yakaladığını söyleyelim.
Rasim Öztekin - Pelin Öztekin
Orta Oyuncular geleneğinden gelen Rasim Öztekin, kızı Pelin'in oyuncu olmasını hiç istemedi. Fakat o baba sözü dinlemedi ve ondan gizli oyunculuğa başladı. İlk rolü de Hayat Bilgisi dizisinde oldu. Kızını ekranda gören Öztekin, şaşırdı fakat durumu kısa sürede kabullendi. Çünkü Öztekin tıpkı diğer isimler gibi tiyatro sahnesinin tam içerisinde doğmuştu. Ferhan Şensoy, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Yasemin Yalçın... BKM Atölye oyuncularına başlayıp, elinde büyüdüğü isimlerin öğrencisi olunca da bu mesleğe tamamen giriş yapmış oldu.
Rasim Öztekin - Pelin Öztekin Orta Oyuncular geleneğinden gelen Rasim Öztekin, kızı Pelin'in oyuncu olmasını hiç istemedi. Fakat o baba sözü dinlemedi ve ondan gizli oyunculuğa başladı. İlk rolü de Hayat Bilgisi dizisinde oldu. Kızını ekranda gören Öztekin, şaşırdı fakat durumu kısa sürede kabullendi. Çünkü Öztekin tıpkı diğer isimler gibi tiyatro sahnesinin tam içerisinde doğmuştu. Ferhan Şensoy, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Yasemin Yalçın... BKM Atölye oyuncularına başlayıp, elinde büyüdüğü isimlerin öğrencisi olunca da bu mesleğe tamamen giriş yapmış oldu.
Ferhan Şensoy - Ferhan ve Derya Şensoy
Ferhan ve Derya Şensoy kardeşler tıpkı Pelin Öztekin gibi Orta Oyuncular tiyatrosunun elinde yetişmiş isimlerdendi. Babaları Ferhan Şensoy ve anneleri Derya Baykal, onlara öncü oldu. İki kız kardeş bugün hem oyun yazarlığı yapıyorlar hem de kendi tiyatrolarını yönetiyorlar.
Ferhan Şensoy - Ferhan ve Derya Şensoy Ferhan ve Derya Şensoy kardeşler tıpkı Pelin Öztekin gibi Orta Oyuncular tiyatrosunun elinde yetişmiş isimlerdendi. Babaları Ferhan Şensoy ve anneleri Derya Baykal, onlara öncü oldu. İki kız kardeş bugün hem oyun yazarlığı yapıyorlar hem de kendi tiyatrolarını yönetiyorlar.
Ümit Asyalı - Yıldız Asyalı
Yıldız Asyalı, büyük bir yanılgı sebebiyle tiyatro sanatçısı Rüştü Asyalı'nın kızı olarak bilinir. Ancak Asyalı, opera sanatçısı Ümit Asyalı'nın kızıdır ve Rüştü Asyalı ile de bir kan bağı yoktur. Oyunculuk da yapan Asyalı daha çok kemanı ve müziğe olan yeteneği ile bilinir. Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Hayat Bilgisi rol aldığı başarılı projelerden bazıları. Kanal D Çocuk Kulübü deyince de akla o ve kemanı gelir.
Ümit Asyalı - Yıldız Asyalı Yıldız Asyalı, büyük bir yanılgı sebebiyle tiyatro sanatçısı Rüştü Asyalı'nın kızı olarak bilinir. Ancak Asyalı, opera sanatçısı Ümit Asyalı'nın kızıdır ve Rüştü Asyalı ile de bir kan bağı yoktur. Oyunculuk da yapan Asyalı daha çok kemanı ve müziğe olan yeteneği ile bilinir. Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Hayat Bilgisi rol aldığı başarılı projelerden bazıları. Kanal D Çocuk Kulübü deyince de akla o ve kemanı gelir.
Selçuk Borak - Özge Borak
Türkiye'nin ünlü baletlerinden Selçuk Borak, aynı zamanda bir müzikal sanatçısı ve dizilerde de rol alıyor. Eşi Buket Borak balerin, oğlu Selim Borak bir balet fakat kızı Özge Borak bir tiyatro ve müzikal oyuncusu. İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Borak, babası ile aynı müzikallerde de sahne aldı, İstanbullu Gelin dizisiyle kamera karşısına da geçti.
Selçuk Borak - Özge Borak Türkiye'nin ünlü baletlerinden Selçuk Borak, aynı zamanda bir müzikal sanatçısı ve dizilerde de rol alıyor. Eşi Buket Borak balerin, oğlu Selim Borak bir balet fakat kızı Özge Borak bir tiyatro ve müzikal oyuncusu. İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Borak, babası ile aynı müzikallerde de sahne aldı, İstanbullu Gelin dizisiyle kamera karşısına da geçti.
İbrahim Tatlıses - Dilan Tatlıses (Çıtak)
İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo ve kızı Dilan kendisi gibi şarkıcı. Diğer çocukları kendilerine bu alanda bir kariyer çizmedi ve ekrandan uzak kalmayı tercih etti. Dilan ve İdo ise pop müzik alanında oluşturdukları kendi tarzları ile babalarının izinden ilerliyorlar.
İbrahim Tatlıses - Dilan Tatlıses (Çıtak) İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo ve kızı Dilan kendisi gibi şarkıcı. Diğer çocukları kendilerine bu alanda bir kariyer çizmedi ve ekrandan uzak kalmayı tercih etti. Dilan ve İdo ise pop müzik alanında oluşturdukları kendi tarzları ile babalarının izinden ilerliyorlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >