Bahçe ile uğraşmak sizi bu hastalıklardan koruyor

Bahçe ile uğraşmak hastalıklardan koruyor.
Bahçe ile uğraşmak hastalıklardan koruyor.

Toprakla uğraşmak, bir şeyler ekip-biçmek insanları hastalıklardan koruyor.

Büyük kentlerden çok uzaklarda yaşayan insanların, 70'li yaşlarında bile dinç olduğu dikkatinizi çekmiştir. Organik bir hayat süren bu kişilerin Alzheimer gibi hastalıklara daha az yakalandığı biliniyor. Bol bol doğayla uğraşıp stresten uzak kalarak, hayat kalitenizi arttırmak sizin elinizde. “Büyük şehirde bahçeyi nereden bulacağım” demeyin. Balkon ya da teraslarda saksı içlerinde de bitki yetiştirebileceğinizi unutmayın.
Antidepresan etkisi
Toprakla uğraşmak antidepresan etkisi yapıyor.
Antidepresan etkisi Toprakla uğraşmak antidepresan etkisi yapıyor.
Bağışıklık sistemine iyi geliyor
Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan Dr. Chris Lowry "Toprakla uğraşmak hem bağışıklık sistemine hem de zihin sağlığına iyi gelir" ifadelerini kullanmıştır.
Bağışıklık sistemine iyi geliyor Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan Dr. Chris Lowry "Toprakla uğraşmak hem bağışıklık sistemine hem de zihin sağlığına iyi gelir" ifadelerini kullanmıştır.
Zamanı boşa harcamazsınız
Zamanı iyi değerlendirmeye yardımcı olur.
Zamanı boşa harcamazsınız Zamanı iyi değerlendirmeye yardımcı olur.
Unutkanlığı unutun!
Demans ve Alzheimer hastaları üzerinde yapılan çalışmalar, bahçeciliğin bu tip hastalıkların etkilerini azalttığını göstermiştir. Kısacası bahçecilikle uğraşmak Alzheimer riskini yüzde 50 azaltır.
Unutkanlığı unutun! Demans ve Alzheimer hastaları üzerinde yapılan çalışmalar, bahçeciliğin bu tip hastalıkların etkilerini azalttığını göstermiştir. Kısacası bahçecilikle uğraşmak Alzheimer riskini yüzde 50 azaltır.
Sabır göstermeyi aşılar
Bir bitkinin büyümesi beklenirken; hem emek harcanır hem de sabır…
Sabır göstermeyi aşılar Bir bitkinin büyümesi beklenirken; hem emek harcanır hem de sabır…
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >