Bahçeli: Devletin kaynağını teröriste peşkeş çeken pişman edilmeli

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, HDP'li belediyelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Devletin kaynağını teröriste peşkeş çeken pişman edilmeli" dedi.

"Terörün köküne kıran girecek!"

Terör örgütü PKK'ya yönelik üç ilde yürütülen Kıran Operasyonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:

  • "Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe Operasyonu ile eş zamanlı ve koordineli şekilde yürütülen geniş çaplı Kıran Operasyonu sayesinde terörün köküne kıran girecektir."

Bahçeli'nin açıklamasından önemli başlıklar;

"Türkiye 35 yıldır bölücü terörle kıran kırana mücadele halindedir.

Karşımızdaki terör musibetinin toplumsal, ekonomik ve siyasi faturası anormal düzeyde ağırdır.

Milli devletimizi kundaklamayı, milli varlığımızı dağıtmayı, milli kimliğimizi dinamitlemeyi amaçlayan iç ve dış mihraklar terörü alçakça kullanmakta, ahlaksızca kumanda etmektedir.

Nitekim tehdidin mahsuru, tehlikenin mahiyeti ziyadesiyle faik ve fazladır.

Türk milleti ile kökü maziye dayanan, özü mefsuh ve meflûç olan şiddetli bir hesaplaşma süreci terörizm vasıtasıyla devam ettirilmektedir.

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü kanlı eylemlerin, karanlık emellerin, kiralık ellerin açık ve yakın hedefidir.

Türkiye’miz, varoluş haklarını, tarihsel haysiyetini biteviye muhafazayla birlikte müdafaa edebilmek için kritik bir kavşakta, mühim bir kader ve karar eşiğindedir."

"Terör seviciler"

"19 Ağustos 2019 Pazartesisabahı Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerinin HDP’li Belediye Başkanları isabetli bir idari tasarrufla görevlerinden geçici tedbirle uzaklaştırılmışlar, yerlerine mezkûr illerin valileri görevlendirilmiştir. Bu mücadelenin kesintisiz sürmesi yegane arzumuzdur. Devletin kaynaklarını, milletin kazanımlarını teröristlere peşkeş çekenler pişman edilmelidir. Söz konusu büyükşehir belediye başkanları PKK’nın nam ve hesabına fütursuzca çalışan, haklarında da pek çok soruşturma ve kovuşturma bulunan terör yandaşları, terörist sevicilerdir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >