Bahçeli'den ABD'ye sert tepki: Tarifi olmayan kepazelik

Bahçeli, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektubu kepazelik olarak nitelendirdi.
Bahçeli, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektubu kepazelik olarak nitelendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamayla ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektubu değerlendirirken, "ABD Başkanı'nın Türk milletinin onuruyla oynama teşebbüsü tarifi ve tamiri olmayan bir alçalma ve kepazelik halidir. Mektup ile iki ülke ilişkilerine büyük hasar ve zarar vermiştir" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Barış Pınarı Harekatıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında AB ve Arap Birliği'ne tepki gösterirken Trump'ın skandal mektubuyla ilgili olarak da "ABD Başkanı’nın Türk milletinin onuruyla oynama teşebbüsü tarifi ve tamiri olmayan bir alçalma ve kepazelik halidir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Terörizme bel bağlayanlar deşifre olmuştur"

"Barış Pınarı Harekatı sonucunda terörizme bel bağlayanlar, terör örgütleriyle ihanet mesaisine girenler kesinlikle deşifre olmuşlar, yakayı ele vermişlerdir."

"Kırmızı bültenle aranan bir katilin takdir görmesi hukuk dışıdır"

  • "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir."

Anlaşmalar stratejik başarı

"17 Ekim'de ABD'yle yapılan 13 maddelik uzlaşma, 22 Ekim'de Rusya'yla sağlanan anlaşma stratejik bir başarı, milli bir uyanışın müjdesidir."

"Mektubun ABD'ye iade edilmesi en doğru yoldur"

  • "Trump’ın skandal mektubu iki ülke ilişkilerine önemli hasar ve zarar vermiştir. (Trump'ın mektubu) Ne yapsın Sayın Cumhurbaşkanı, hatıra olarak saklayıp müzeye mi koyacak? ABD'ye iade etmesi en doğru yoldur."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >