Bakan Akar: ABD ve Rusya mutabakatlara tam anlamıyla uymuyor

Bakan Akar, ABD ve Rusya'nın anlaşmalara tam anlamıyla uymadığını belirterek Barış Pınarı Harekatı bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geldiğini açıkladı..
Bakan Akar, ABD ve Rusya'nın anlaşmalara tam anlamıyla uymadığını belirterek Barış Pınarı Harekatı bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geldiğini açıkladı..

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ve Rusya ile yapılan Güvenli Bölge anlaşmalarıyla ilgili "Mutabakatın tam anlamıyla yapıldığını söylemek mümkün değil. Barış Pınarı Harekatı bölgesinin doğusundan ve batısından günde 10-15 taciz geliyor. Güvenli bölge, 145 km uzunluğunda 30 km derinliğinde sağlandı" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalar geldi. 145 kilometre uzunluğunda 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge sağlandığını hatırlatan Akar, "Harekat bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geliyor. Günde 10-15 taciz gerçekleşiyor" dedi.

"Bin 168 terörist etkisiz hale getirildi"

  • Soçi'de varılan mutabakat doğrultusunda tacizlerin önlenmesi için Ruslarla temas halinde olduklarını söyleyen Akar, harekata ilişkin son bilgileri şöyle sıraladı:
  • "4 bin 219 kilometrekarelik alan ile 600 yerleşim yeri kontrol altına alınmış ve M-4 otoyolunda kontrol noktaları tesis edilmiş, bugüne kadar 1168 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız ancak sınırlarımızda terör koridoru oluşmasına izin vermeyiz.

"Kimyasal silah iddiaları asılsızdır"

Bakan, kimyasal silah iddialarını da net bir dille yalanlayarak "Kimyasal silah iddialarinin aslı astarı yoktur. TSK envanterinde ne kimyasal silah ne bunların atma vasıtası vardır" ifadelerini kullandı.

"Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağı'nın adada dalgalanmasına asla engel olamayacak"

Bakan Akar, KKTC bayrağının yakılmasına ilişkin, "En sert şekilde kınıyoruz. Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağı'nın adada ebediyen dalgalanmasına asla engel olamayacak." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >