Bakan Akar Ege semalarında: T-38 jet ile uçuş eğitim yılını açtı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar -DHA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar -DHA

Milli Savunma Bakanı Akar 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı'nın açılışına katılım gösterdi. Bakan Akar uçuş ekibine de katılarak, T-38 jet eğitim uçağı ile Ege Denizi üzerinde uçuş yaptı. Uçuş anları büyük bir ilgiyle izlendi.

DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA

Uçuş sırasında 'Arı 01' çağrı kodu ile koldaki diğer uçaklarla telsizden görüşen Akar, başarılı bir uçuş eğitim yılı geçirmelerini diledi.


  • Tören mangasını selamlamasının ardından üs personeline hitap eden Bakan Akar, Silahlı Kuvvetlerin gece-gündüz, dağ-bayır, yaz-kış demeden Türkiye’nin ve milletinin egemenliği, bağımsızlık ve güvenliği için 'ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla yoğun bir mücadele içinde olduğunu söyledi.

'Peygamber ocağı' TSK

'Peygamber ocağı' olarak da adlandırılan TSK’nin aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu belirten Akar, kazanılan başarılardaki en büyük payın şehit ve gazilere ait olduğunu söyledi.

Şehitleri minnetle yad eden, gazilere sağlık ve esenlik dileyen Akar, "Bizler de onların emaneti olan hizmet bayrağını bir adım daha ileri götürmek, onların kanının bir damlasını bile yerde bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Akar, terörle mücadelenin sınır ötesinde de artan bir ivme ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Irak’ın kuzeyinde Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe- 3 faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Irak’ın kuzeyine yılbaşından bu yana yapılan operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız yoğun şekilde devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Alınması gereken tüm tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >