Bakan Akar güvenli bölge açıklaması: Oyalama olursa biter

Milli Savunma Bakanı Akar, güvenli bölge tesisine ilişkin, "Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.
Milli Savunma Bakanı Akar, güvenli bölge tesisine ilişkin, "Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, güvenli bölge tesisi ile ilgili yaptığı açıklamasında "Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, güvenli bölge ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Güvenli bölge tesisi ile ilgili oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız" dedi.

İstanbul'da Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan Akar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Üs bölgesi kurulması için çalışıyoruz"

Fırat'ın doğusunda 30-40 kilometrelik derinlikte sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış güvenli bölge, barış koridoru kurulmasını zaruri buluyoruz. Bölgede, ABD ile hava ve kara devriyeleri icra etmeye başladık ve üs bölgeleri kurulması için çalışıyoruz.

  • "Oyalama olursa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz"
  • Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgi ve talimatları doğrultusunda bölge ile ilgili amacımızı en baştan itibaren açıkça, tekrar tekrar ortaya koymuş bulunuyoruz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planımız da var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >