Bakan Akar'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması: 145 kilometrelik alan kontrolümüzde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdi. Barış Pınarı Harekatı'nda şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında diyen Akar,''Hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Tacizlerin azaldığını görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'na konuştu. Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Akar, devam eden Pençe Harekatı ile ilgili de bilgi verdi.

30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını kontrol altında

Milli Savunma Bakanı Akar, ''Harekat alanı cephesinde çok ciddi tacizler var. Hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Tacizlerin azaldığını görüyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nda şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında'' diyerek Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgilendirme yaptı.

'Hedefimiz teröristler'

Bizim tek hedefimiz teröristler diyen Bakan Akar şu ifadeleri kullandı: ''Hiçbir şekilde PKK/YPG Kürt kardeşlerimizi temsil edemez. Etnik ayrım yapmıyoruz, kiliseye de camiye de yardım ediyoruz. Bölgede hayatı normale döndürmeye çalışıyoruz. Gallup'un verilerine göre, Rakka ve Haseke'de yerel halkın Barış Pınarı Harekatını destekleme oranı yüzde 57. Suriye Milli Ordusu terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor.''

'Sahada yenilenler yalana sarılıyor''

Akar, ''Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz. Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok. Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler'' dedi.

'Pençe harekatları başarıyla sürüyor'

Pençe Harekatı hakkında da bilgi veren Akar, ''Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün inlerini başlarına yıkmak için faaliyetlerimiz sürüyor. Pençe harekatlarıyla teröristlerin kış tertiplenmesine geçmemeleri için yapmamız gereken ne varsa onları yaptık. MİT ile Silahlı Kuvvetler koordineli bir şekilde, nokta hedeflere yönelmek suretiyle çok ciddi sonuçlar alan operasyonlar yapmaktadır'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >