Bakan Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması

Bakan Akar yeni askerlik sisteminin terörle mücadelede aksaklığa sebep olmayacağını söyledi. -DHA
Bakan Akar yeni askerlik sisteminin terörle mücadelede aksaklığa sebep olmayacağını söyledi. -DHA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yürürlüğe giren yeni askerlik sistemi ile birlikte yapılacak terhislere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar yeni askerlik sisteminin terörle mücadelede aksaklığa neden olmayacağını söyledi ve "Gençlerimizin terhis işlemlerinin bir an önce tamamlanması için gerekli çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmekte" dedi.

Bakan Akar sözlerini şöyle sürdürdü;

Buna göre planlamalarımızı yaptık. Emniyetli şekilde bunların sevdiklerine ulaşmalarını bekliyoruz. Kanun yasalaşma sürecinde TBMM'deki tartışmalar sırasında gündeme gelen bazı hususlar vardı. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızın müsterih olmaları lazım. Birincisi terörle mücadelede ile alakalı herhangi bir aksaklık kesinlikle söz konusu değil. Bu konu bildiğiniz gibi uzman personelemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Aralıksız, aksaksız hatta artan tempoda terörle mücadele sürmektedir. Hudutlarımız ile alakalı hiçbir eksiklik söz konusu değil.

Kanun çalışmasına paralel olarak ilgili arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar, sınırlarda komando takviyeleri yapıldı. Ve bu takviyeler devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >