Bakan Albayrak'tan İVME finansman paketi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ihracat ve katma değerli üretim ile yerli makine alımını destekleyen İVME Finansman Paketi kapsamında 9,5 milyar lira tutarında kredi tahsis edildiğini açıkladı. Bakan Albayrak, ''İhracat ve katma değerli ürün üretimini güçlendirmeyi hedefleyen İVME finansman paketi, sanayi ve tarım alanlarında üretim altyapısının gelişmesi için katkı sağlamaya devam ediyor'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İVME (İleri, Verimli, Milli Endüstri) Finansman Paketi ile ilgili uygulama sonuçlarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'daaçıkladı.

Albayrak, İVME Finansman Paketi'nin sanayi ve tarım alanlarında üretim altyapısının gelişmesine katkı sağlamayı sürdürdüğünü söyledi.

  • İVME Finansman Paketi ile şu ana kadar 9,5 milyar lira tutarında kredi tahsis edildiğini belirten Albayrak, kullandırılan kredi tutarının ise 3,3 milyar lira olduğunu ve ağustos ayı başına göre yüzde 94 arttığını vurguladı.

Albayrak, İVME Paketi'yle seracılığa sağlanan finansmanın ise yüzde 24 artışla 2 milyar 350 milyon liraya yükseldiğini belirtti.

Bakan Albayrak, enflasyonla mücadelede sağlanan başarıyla İVME Paketi'ne talebin arttığını vurgulayarak, "Enflasyona endeksli faiz oranları sayesinde finansman maliyetlerinde önemli düşüş sağlandı" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >