Bakan Avcı protokoldeki sıradışı misafirle yakından ilgilendi

Bakan Avcı protokoldeki sıradışı misafirle yakından ilgilendi
Bakan Avcı protokoldeki sıradışı misafirle yakından ilgilendi

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile sohbet edip, büyükelçinin görme engelli eşi Maggie Moore'un rehber köpeği "Star Morre" ile yakından ilgilendi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile sohbet edip, büyükelçinin görme engelli eşi Maggie Moore'un rehber köpeği "Star Morre" ile ilgilendi.

Köpeği diplomatik misafir kartı çıkartıldı

İngiliz büyükelçi Richard Moore'un görme engelli eşi Maggi'nin rehber köpeği "Star Morre"a "Diplomatik misafir akreditasyon kartı" çıkartıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Avcı,

"Çanakkale savunması, bir hayat savunması olduğu kadar aynı zamanda da namus ve fazilet için can veren bir gençlik savunmasıdır. O nedenle 1915 sonrası yetişmiş bütün kuşakların bu manevi hazineye gönülden sahip çıkması ve geleceğe emanet bırakması gerekmektedir. Dünya harp tarihinde savaşların sonuçlarını tayin eden birçok koşul vardır. Bu koşullar içerisinde olmazsa olmaz olanlar komutan, asker, silah gücü ve savaşan tarafların davalarına olan inançlarıdır. Çanakkale savunması imanın imkana galip geldiği bir müdafaadır." ifadelerini kullandı.

Törende İtilaf Devletleri adına söz alan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında, "yüz yılı aşkın süre önce hayatını feda eden Mehmetleri, Jonnyleri, Les Poilusleri ve Tommyleri anmak üzere düzenlenen törende bulunmaktan onur duyduğunu" belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >