Bakan Berat Albayrak, elektrik kesintilerinin sebebini açıkladı

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün enerji hatlarına ABD merkezli bir siber saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir televizyon kanalında konuk olduğu programda elektrik kesintileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi, elektrik üretim ve iletişim hatlarını kontrol eden sistemlere çok sayıda siber saldırı girişimi düzenlendiğinin bir kez daha altı çizildi. Albayrak, dün de ABD merkezli bir siber saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.
Elektrik kesintilerinde "siber saldırı" detayı
Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer, yılın ilk gününde elektrik şebekelerine sabotaj yapıldığını ve 15 Temmuz'dan bu yana siber saldırı girişimlerinin sürdüğünü ifade etmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da bu bilgileri doğrudan birinci ağızdan paylaşmış oldu.
Tüm bunlara ek olarak yenilenebilir enerji konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığının altı çizildi. Hatta bu kapsamda ilk ihalenin yakın zamanda gerçekleştirileceği bilgisi de aktarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >