'Enflasyonla Topyekün Mücadele' çağrısına TRT'den destek geldi

Kalk Gidelim dizi kadrosu
Kalk Gidelim dizi kadrosu

Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan ve ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda temel politikaların kurgulandığı alanların başında gelen 'Enflasyon ile Mücadele' devam ediyor. Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan 'Enflasyonla Topyekün Mücadele' çağrısına, bir destek de TRT'nin dizisi 'Kalk Gidelim'den geldi.

Yapımcılığını Staff Film’in üstlendiği, oyuncu kadrosunda Ufuk Özkan, Erkan Sever ve Kerem Kupacı gibi isimlerin yer aldığı Trt 1 ekranlarında yayınlanan komedi dizisi Kalk Gidelim'den 'Enflasyonla Topyekün Mücadele' çağrısına destek geldi.

Enflasyonla mücadele konusu işlendi

                                    
                                    Dizinin Cumartesi günü yayınlanacak 43. bölümünde alışverişe çıkan Ufuk Özkan'ın market görevlisiyle diyaloğunda, enflasyonla mücadele konusu işlendi. Eyüp Üstün'ün yapımcılığını üstlendiği Kalk Gidelim dizisinin başrollerinde Ufuk Özkan, Ayça Varlıer, Mehtap Bayrı, Erkan Sever ve Hayrettin paylaşırken dizide Beyazıt Gülercan, Nalan Okçuoğlu, Emin Gürsoy, Kerem Kupacı, Kerim Yağcı, Aslı Omağ, Füsun Kostak, Andrey Stan, İlayda Aydın, Ece Aydemir, Sena Çakır, Alper Saylık, Can Kıran, Alican Okumuş ve daha birçok başarılı oyuncu yer alıyor.
Enflasyonla mücadele konusu işlendi Dizinin Cumartesi günü yayınlanacak 43. bölümünde alışverişe çıkan Ufuk Özkan'ın market görevlisiyle diyaloğunda, enflasyonla mücadele konusu işlendi. Eyüp Üstün'ün yapımcılığını üstlendiği Kalk Gidelim dizisinin başrollerinde Ufuk Özkan, Ayça Varlıer, Mehtap Bayrı, Erkan Sever ve Hayrettin paylaşırken dizide Beyazıt Gülercan, Nalan Okçuoğlu, Emin Gürsoy, Kerem Kupacı, Kerim Yağcı, Aslı Omağ, Füsun Kostak, Andrey Stan, İlayda Aydın, Ece Aydemir, Sena Çakır, Alper Saylık, Can Kıran, Alican Okumuş ve daha birçok başarılı oyuncu yer alıyor.
Kalk Gidelim dizisinin konusu

                                    
                                    Dizi, köyünü ve ailesini bırakıp ardına bakmadan İstanbul'a lüks bir hayat yaşamaya giden Mustafa Ali'nin iflas etmesi sonucu köye geri dönüşünü anlatıyor. Acaba köyden gittikten sonra ailesini bir kez olsun aramayan Mustafa Ali'yi köyde neler bekliyor?
Kalk Gidelim dizisinin konusu Dizi, köyünü ve ailesini bırakıp ardına bakmadan İstanbul'a lüks bir hayat yaşamaya giden Mustafa Ali'nin iflas etmesi sonucu köye geri dönüşünü anlatıyor. Acaba köyden gittikten sonra ailesini bir kez olsun aramayan Mustafa Ali'yi köyde neler bekliyor?
'Enflasyonla Topyekün Mücadele' nedir?

                                    
                                    Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda, temel politikaların kurgulandığı alanların başında Enflasyon ile Mücadele gelmektedir.


Özellikle son dönemde kurda meydana gelen spekülatif artışlar sonucu fiyatlamalarda yaşanan yukarı yönlü gidiş, yüksek enflasyona neden olmuştur.


Gelinen durum, sadece kamu kurumları ya da bakanlıkların mücadelesinin ötesinde, Enflasyonla Topyekun Mücadele ihtiyacını doğurmuştur.


Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan bu program, özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğini hedeflemektedir.


Bu kapsamda, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalardan beklenti, ürün ve hizmetlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleridir.
'Enflasyonla Topyekün Mücadele' nedir? Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda, temel politikaların kurgulandığı alanların başında Enflasyon ile Mücadele gelmektedir. Özellikle son dönemde kurda meydana gelen spekülatif artışlar sonucu fiyatlamalarda yaşanan yukarı yönlü gidiş, yüksek enflasyona neden olmuştur. Gelinen durum, sadece kamu kurumları ya da bakanlıkların mücadelesinin ötesinde, Enflasyonla Topyekun Mücadele ihtiyacını doğurmuştur. Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan bu program, özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğini hedeflemektedir. Bu kapsamda, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalardan beklenti, ürün ve hizmetlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleridir.
"Belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulanacak"

                                    Enflasyonla mücadele konusu,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. "Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları konusunda karara vardık. Katılanlara teşekkürler ancak katılmayanlara da bir şey diyemem. Gerek TOBB, gerek TÜSİAD tüm kurumlarımız olsun, firmalarla birlikte bu sürecin iletişimi içindeyiz. Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar."
"Belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulanacak" Enflasyonla mücadele konusu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. "Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları konusunda karara vardık. Katılanlara teşekkürler ancak katılmayanlara da bir şey diyemem. Gerek TOBB, gerek TÜSİAD tüm kurumlarımız olsun, firmalarla birlikte bu sürecin iletişimi içindeyiz. Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar."
Destek veren firma sayısı 2 bin 200’e ulaştı

                                    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ programına iki haftada katılan firma sayısı 2 bin 200’e ulaştı. Mücadeleye katılan firmalar yıl sonuna kadar en az yüzde 10 indirim yapacak. Mücadeleye indirimleriyle destek veren aralarında perakende, gıda, otomotiv, mobilya, tekstil, sağlık, elektronik sektörlerinin dev markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurumların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz."Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz."
Destek veren firma sayısı 2 bin 200’e ulaştı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ programına iki haftada katılan firma sayısı 2 bin 200’e ulaştı. Mücadeleye katılan firmalar yıl sonuna kadar en az yüzde 10 indirim yapacak. Mücadeleye indirimleriyle destek veren aralarında perakende, gıda, otomotiv, mobilya, tekstil, sağlık, elektronik sektörlerinin dev markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurumların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz."Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >