Bakan Bolat: Fahiş fiyatla mücadele kapsamında KPSS ile 500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz

Bakan Bolat, şişkin fiyatların takip edildiğini söyledi.
Bakan Bolat, şişkin fiyatların takip edildiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimlerini artırdıklarını söyledi. Fahiş fiyat denetimlerinin artırılması için istihdam planladıklarını belirten Bakan Bolat, "ÖSYM üzerinden KPSS ile bin 500 memur alımı gerçekleştirip, piyasada denetimle görevlendireceğiz." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimlerini artırdıklarını ifade etti. Bakan Bolat, fahiş fiyat denetimlerinin artırılması için 1500 kişilik istihdam planladıklarını açıkladı.

Bakan Bolat'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimizin en önemli hedeflerinin başında enflasyon ile mücadele, ikincisi de deprem bölgelerindeki inşa ve imar faaliyetlerinin hızlandırılarak depremzede kardeşlerimizin sıcak yuvalarına dönüşlerinin sağlanması. Enflasyonla mücadele topyekûn bir mücadele, Ticaret Bakanlığı olarak fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler yapmak bizim görevimiz.

Birkaç haftalık süre zarfında ÖSYM üzerinden KPSS ile bin 500 memur alımı gerçekleştirip, piyasada denetimle görevlendireceğiz.

İndirim çağrıları karşılık buldu

İndirim çağrılarına aldığımız yanıtlar çok olumlu, çeşitli kampanyalar açıklandı. Fiyatları takip ediyoruz, önceki fiyatı ve kampanya sonrası fiyatları kontrol ediyoruz. İş dünyası kuruluşları, sektörel dernek ve kuruluşlar, federasyonlar, gıda, mobilya, giyim ve perakende zincirlerinde indirim çağrılarımıza olumlu yanıt verildi. Tüm kuruluşlara yazı gönderdik, indirimleri, isimlerini, listelerini gönderin, indirim yapanları Bakanlığımızın web sitesinde yayınlayacağız, bu şekilde dalgakıran etkisi olmaya başladı. Manipülatif ilanlardan siteler sorumlu olacak. Şişkin fiyatları takip ediyoruz.

Otomotiv sektöründe alınan tedbir ve yönetmelikle büyük ölçüde normalleşme sağladık.

(İnşaat sektöründe fahiş fiyat meselesi) denetimlerimizi artırdık. Tamamladık. Denetim sonuçları yakında ortaya çıkacak. Deprem bölgesinde yol yakınken fiyatlar düşürülsün."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >