Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Dayatmacı tavrı kabul etmeyiz

Bakan Çavuşoğlu: S-400 alımıyla ilgili ABD ile görüşmeye devam ediyoruz ama dayatmacı tavrı kabul etmeyiz
Bakan Çavuşoğlu: S-400 alımıyla ilgili ABD ile görüşmeye devam ediyoruz ama dayatmacı tavrı kabul etmeyiz

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili "ABD ile görüşmeye devam ediyoruz ama dayatmacı tavrı kabul etmeyiz. Bir ürün kutuda tutulmak için alınmaz. Bizim ihtiyacımız var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile S-400 görüşmeleri için, "Bir ürün kutuda tutulmak için alınmaz. Üretmediğimize göre bir yerden temin etmemiz gerekiyor. ABD'lilerle bu konu hakkında çok görüştük ama dayatmacı tavrı kabul etmeyiz. ABD garanti verecekse Patriot da almak isteriz. ABD ile ilişkilerimizi iyi şekilde götürebiliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Rusya'nın teklifini uygun bulduk"

Bir ürün kutuda tutulmak için alınmaz. Sınırda kalacak tek sistem İspanyolların Patriot'larıdır. Üretmediğimize göre bir yerden temin etmemiz gerekiyor. Müttefiklerimizden de alamadığımız için Rusya’nın teklifini en uygun teklif olarak gördük. ABD’lilerle bu konu hakkında çok görüştük. Bir çalışma grubu oluşturalım NATO bu grubun başını çeksin diye teklif ettik. ABD bu teklifimizi kabul etmedi.

"Kimsenin egemenlik alanımıza girmesine müsaade etmeyiz"

  • Cumhurbaşkanımızın ABD ziyaretinde bu konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanımız net bir şekilde ifade etti. S-400 ve diğer alımlarımızda hiç kimsenin egemenlik alanımıza girmesine müsaade etmeyeceğini Cumhurbaşkanımız net bir şekilde söyledi. ABD ile ilişkilerimizi zehirleyen konular var, biri S-400. Mutabık kalmadık.

ABD'den Patriot alımı

Patriot konusunda ilk defa ortak üretim ve teknolojiyle ilgili ABD'nin olumlu yaklaşımı oldu ama bunların garantisi yok.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >