Bakan Fidan ile görüşen Blinken: Önümüzdeki günlerde yardımların Gazze'ye ulaştığını göreceksiniz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile göüştü.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile göüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Orta Doğu'da kalıcı barışı görüştüklerini söyledi. Blinken "Çatışmanın yayılmasını önlemeyi konuştuk. Krizin sonrasını da düşünüyoruz. İnsani yardım için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yardımların Gazze'ye ulaştığını göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ortadoğu turundaki Antony Blinken'la bir araya geldi. İki bakanın görüşmesi 2.5 saatten uzun sürdü. Fidan - Blinken görüşmesinin ana gündem maddesi İsrail - Filistin hattındaki çatışmalar oldu

"Yardımların ulaştığını göreceksiniz"

Blinken, G7 içi Tokyo'ya gitmeden önce havalimanında açıklama yaptı. Blinken'ın açıklamarından satır başları şu şekilde:

Çalışmalarımız devam ediyor. Derin endişeleri biliyoruz, her gün çalışıyoruz. Gazze'deki korkunç bedeli görüyoruz. Masum Filistinlilerin kayıplarını azaltmak için atılabilecek adımları konuşuyoruz. Büyük miktarda yardımın sivillere ulaşması için gerekli adımların atıldığını önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Çatışmanın bölgeye yayılmamış olması da bir başarıdır.

Her dakika bu konuda çalışıyoruz. Özellikle insani yardımların artırılması ve oluşturulması konusunda çalışıyoruz. En önemli konu rehineler, insani ara rehineler açısından da fayda sağlayacaktır.

"Rehine konusuna odaklandık"

Batı Şeria'daki aşırı şiddeti takip ediyoruz. İsrail tarafıyla bu konuları görüştük. Rehine konusunda detay veremem ama buna odaklandığımızı söyleyebiliriz. Diğer ülkeler de bu duruma katkı sağlayabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım programını imzalayıp İsveç'in üyeliğini meclise göndermiş olması çok önemli bir şey. İsveç'in NATO'ya katılacağını düşünüyorum. Türkiye de bu fikirde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >