Bakan Koca duyurdu: Gazze'deki acil hastaların ülkemize transferi planlanıyor

Bakan Koca'dan Gazze'deki ağır hastalara ilişkin açıklama geldi.
Bakan Koca'dan Gazze'deki ağır hastalara ilişkin açıklama geldi.

Gazze'deki kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile Türkiye'ye transfer edilmesi planlanıyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan bine yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gazze'ye ilişkin önemli bir açıklama geldi. Gazze'deki kanser hastalarının ve durumu acil olanların Türkiye'ye transfer edilmesinin planlandığını söyledi.

Bakan Koca Mısır Sağlık Bakanı ile görüştü

"Dün gece Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüm. Önemli gelişmeler var." diyen Bakan Koca, "Görüşmemizde, birçok önemli hususta mutabık kaldık." ifadesine yer verdi.

"Bine yakın hastanın getirilmesi planlanıyor"

Koca, "Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan 1.000’e yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor." açıklamasında bulunurken şu ifadelere de yer verdi:

"Ardından, kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta. Sn. Bakanla mutabık olduğumuz bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlaması ve yürütülmesi için karar birliğine varıldı.

Görüşmemizde Sn. Bakan bizimle önemi büyük bir bilgi daha paylaşmıştır: Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumdadır.

Sayın Bakan ile Gazzeli kardeşlerimizin tedavileri amacıyla oluşturmuş olduğumuz bu yakın ve insani değeri unutulmayacak iş birliğinin Mısır ile ülkemiz arasındaki sağlık alanında var olan işbirliğine de ivme kazandıracağına olan inancımızı artırmıştır. Gazze’deki hastalara ve yaralılara şifa olabilmekse insanlık adına büyük bir bahtiyarlıktır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >