Bakan Koca'dan uyuz vakalarına ilişkin açıklama: Çok yakın takip ediyoruz

Bakan Koca, artan uyuz vakası haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.
Bakan Koca, artan uyuz vakası haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de uyuz vakalarındaki artış ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, "Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum. Bu sayede olağan dışı gelişmelere erken müdahale şansımız oluyor. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşmiş. Deprem bölgesinde ise bu artış yaklaşık yüzde 13 oranında oldu." dedi.

Son dönemlerde giderek sıklaşan uyuz vakası haberleri sonrası Bakan Koca'dan açıklama geldi.

"Geçen yıla göre yüzde 7 oranında bir artış var"

"Ciddi bir artış" olmadığını, "kısmi bir artış" tespit ettiklerini belirten Fahrettin Koca, şunları söyledi:

"Uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış yok. Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum. Erken uyarı sistemlerimiz gayet iyi çalışıyor. Bu sayede olağan dışı gelişmelere erken müdahale şansımız oluyor. Uyuz özelinde konuya bakacak olursak, Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalans geçen yıl 2.03 iken bu yılın ilk dokuz ayında 2.17. Yani geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gerçekleşmiş.

"Salgından bahsedilmesi söz konusu değil"

Deprem bölgesinde ise bu artış yaklaşık yüzde 13 oranında oldu. Deprem bölgesi için beklenenin altında. Dolayısıyla ciddi bir artış olmadı. Bir salgın durumundan bahsedilmesi söz konusu değil. Son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >