Bakan resmen duyurdu: Bor katkılı dezenfektan haftaya raflarda

BOREL el dezenfektanı
BOREL el dezenfektanı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü'nün (BOREN) Ar-Ge sürecini tamamladığı yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı BOREL'in haftaya raflarda yerini alacağını açıkladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı BOREL'in haftaya raflarda olacağını duyurdu.

Bakan Dönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanımız BOREL seri üretimde... Haftaya raflardaki yerini alacak. Kovid-19 ile mücadelemizde bütün kurumlarımızla milletimizin yanındayız. Bugünlerin de hep birlikte üstesinden geleceğiz.

  • Dönmez, geçen ay yaptığı açıklamada el dezenfektanları üretiminde Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünün (BOREN) Ar-Ge sürecini tamamladığını duyurmuştu.

Eti Maden üretiyor

Çalışmaların olumlu sonuç vermesiyle Eti Maden'in borlu dezenfektanın seri üretimine başlayacağını ifade eden Dönmez, BOREN'in Ar-Ge laboratuvarında geliştirilen el dezenfektanının etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve su karışımını içerdiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >