Bakan Selçuk, gelecek yılki asgari ücretle ilgili söz verdi

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, asgari ücretle ilgili "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" açıklamasında bulundu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız. Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

2020 yılı asgari ücret görüşmelerinde işçi temsilcisi Türk-İş, asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olması gerektiğini söylemişti. Türk-İş bu rakamdan aşağısının müzakere edilmeyeceğini duyurmuştu. Ancak işveren temsilcisi TİSK, bahsi geçen rakamı fazla bulmuştu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkan kararla 2020 yılı asgari ücreti net 2 bin 324 lira olarak belirlenmişti. Ancak işçi temsilcisi Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, yapılan zammı yetersiz bulmuş ve karara muhalefet ederek salonu terk etmişti. Yani 2020 yılı asgari ücreti belirlenirken taraflar anlaşamamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >